Stichting Leergeld Laarbeek zoekt tweedehands kinderfietsen

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Op dit moment heeft Leergeld behoefte aan tweedehands fietsen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Hebt u een ongebruikte fiets staan en wilt u dat Leergeld daar een ander kind gelukkig mee maakt, laat het hen weten.

De fiets wordt dan thuis bij u opgehaald. Eventuele reparaties worden door vrijwilligers van Leergeld uitgevoerd waarna de fiets een tweede leven krijgt. U kunt de Stichting Leergeld bereiken op het telefoonnummer 06-50979725 of via het mailadres contact@Laarbeek.Leergeld.nl.

De Stichting Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Alle kinderen moeten mee kunnen doen dat is het streven. Voor kinderen die opgroeien in gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau is dat vaak lastig. Zij dreigen sociaal geïsoleerd te raken omdat de kosten van bijvoorbeeld schoolspullen, zoals een tas, agenda, gymkleding, fiets of deelname aan buitenschoolse activiteiten te kostbaar is. Leergeld springt dan graag bij om te helpen. Gewoon omdat een kind daar recht op heeft.