De mini’s luisteren aandachtig naar Sanne
De mini’s luisteren aandachtig naar Sanne

BadMINIton groot succes bij BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – In maart van dit jaar is Badmintonclub Mixed uit Beek en Donk van start gegaan met badmintonles voor kinderen van 4 en 5 jaar: BadMINIton. Ruim een half jaar later zijn de Mini's al een begrip geworden bij de club. Onder leiding van Anniek van Leuken leren de kinderen allerlei dingen die wel en niet met badminton te maken hebben. Plezier en bewegen staan voorop.

Op dit moment zitten er zeven kinderen in de groep van Anniek. Eind vorig seizoen was de groep groter, maar aan het begin van dit seizoen zijn er al vier kinderen doorgestroomd naar de volgende jeugdgroep. Die kinderen zijn 6 jaar en daarmee oud genoeg om de volgende stap te zetten.

Bij de mini's ligt de nadruk vooral op kennismaken met badminton. Hiervoor maakt Anniek gebruik van kleine rackets maar ook een heleboel andere hulpmiddelen. De kinderen leren spelenderwijs de lijnen van een badmintonveld kennen. Daarnaast doen ze allerlei bewegingsvormen zoals gooien, mikken en vangen. Met de rackets leren ze al opslaan en terugslaan. Omdat het om jonge kinderen gaat is veel afwisseling het toverwoord. Om alles in goede banen te leiden wordt Anniek ondersteund door de jeugdleden Lieke en Sanne. En ook enkele jeugdleden die een maatschappelijke stage doen bij BC Mixed helpen regelmatig mee.

Demonstratie
Binnenkort zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen bij BC Mixed. De Mini's kunnen hier nog niet aan meedoen, maar op zaterdag 5 november geven zij wel een demonstratietraining. Dan zullen ze laten zien wat ze allemaal al geleerd hebben en hoe een training van badMINIton eruit ziet. Overigens hebben ze dit al een keer eerder gedaan, namelijk tijdens Laarbeek Sportief! Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken naar de demonstratie.

Wil je meer weten over badMINIton? Kijk dan eens op www.bcmixed.nl of stuur een mail naar jeugdzaken@bcmixed.nl. Je kunt BC Mixed ook volgen op social media voor de laatste updates en informatie.