Afbeelding

Muziekcursus DoReMi in Aarle-Rixtel

Algemeen Jongeren

Aarle-Rixtel - Speciaal voor de allerjongste muzikantjes-in-de-dop geeft Harmonie De Goede Hoop dit seizoen weer een DoReMi-cursus. Op 7 november gaan de lessen starten. Het doel van deze cursus is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met muziek. En ze te laten ontdekken dat je er echt heel veel kanten mee op kan.

Spelenderwijs
Dat is het sleutelwoord in deze DoReMi-cursus. De groep gaat zingen, doet luisterspelletjes, ze maken zelf liedjes en leren al om noten te lezen en over ritme. Na de eerste paar weken gaan ze ook de blokfluit en het klokkenspel gebruiken in de lessen. Zo leren de kinderen met een instrument om te gaan.

Blokfluit
De blokfluit is bijzonder geschikt als voorloper voor elk ander blaasinstrument. En ook als voorloper op het basisschool-project Muziek=COOL. Wanneer uw kind straks op school in groep 6 een écht instrument gaat bespelen heeft het - mét blokfluitervaring - al zeker een voorsprong. Daarom zal de blokfluit een belangrijk onderdeel zijn van de cursus.

Groepslessen
De kinderen krijgen les in groepjes, waardoor het plezier in het samen muziek maken wordt gestimuleerd. De cursus wordt gegeven door Merel Swinkels op maandagmiddag van 17.00 tot 17.30 uur. Kosten zijn 95 euro tot aan het einde van het schooljaar.

Voor aanmelden - liefst vóór 2 november - of meer informatie kunt u contact opnemen met Heleen van Asten, tel. 0492-383147 of mail: heleenvanasten@onsbrabantnet.nl.