Archieffoto van de dodenherdenking Laarbeekse Veteranen uit 2015
Archieffoto van de dodenherdenking Laarbeekse Veteranen uit 2015

Dodenherdenking Laarbeekse Veteranen

Algemeen Evenementen

Laarbeek – De Gemeente Laarbeek houdt, in samenwerking met vereniging 'De Laarbeekse Veteranen', op zaterdagochtend 12 november een herdenking voor alle overleden Laarbeekse Veteranen. De herdenking vindt plaats in de hal van het gemeentehuis bij het Veteranenmonument.

Deze bijeenkomst is openbaar en dus toegankelijk voor de nabestaanden, alle veteranen en andere belangstellenden. De ontvangst is vanaf 11.30 uur, de aanvang van de dodenherdenking is om 12.00 uur.

Gelijktijdig wordt er namens de Laarbeekse Veteranen een krans gelegd op het Nederlandse Ereveld Menteng Pulo te Jarkarta in Indonesië. Niet alleen de tijdens een militaire inzet gesneuvelden worden herdacht maar ook alle later overleden Laarbeekse veteranen. Tijdens de bloemenceremonie wordt speciaal stilgestaan bij de dit jaar overleden leden van de Vereniging en ook hun nabestaanden zijn van harte welkom.

Aansluitend word er 's middags een contactmiddag gehouden voor de leden van de Vereniging en eventuele andere belangstellende veteranen. Deze wordt vanaf 14.00 uur gehouden in café zaal De Tapperij aan de Kerkstraat in Beek en Donk. Bijzonder onderdeel van deze middag is een presentatie van Wim Neilen over zijn missie in Mali eerder dit jaar. De middag wordt traditioneel afgesloten met een Indisch buffet.

Alle Laarbeekse Veteranen hebben van de Gemeente Laarbeek een speciale uitnodiging ontvangen voor de Herdenking en informatie over de Laarbeekse Veteranen. Ook Veteranen die geen lid zijn van de Vereniging kunnen zich tot 5 november Inschrijven voor het middagprogramma, ook voor informatie kan men contact opnemen met de secretaris van de Laarbeekse Veteranen: veteranenlaarbeek@gmail.com, tel. 0492-382674.

Afbeelding