Afbeelding

Dorpsraad Lieshout kiest voor andere opzet

Algemeen Gemeente

Lieshout - De Dorpsraad Lieshout heeft voor een andere opzet gekozen om meer inwoners te betrekken op een wijze die bij hen past. Meedoen kan op tijdelijke of langere basis met alleen het onderwerp wat belangstelling heeft. Op dit moment heeft de Dorpsraad onder andere werkgroepen over leefbaarheid, zorg en welzijn, verkeer en veiligheid, wonen, subsidies en jeugd. Elk ander onderwerp kan een nieuwe werkgroep vormen.

Voor deze werkgroepen zoekt de Dorpsraad nog nieuwe mensen. Belangstellende inwoners kunnen zich voegen bij één of meerdere werkgroepen. De mate van inzet is naar keuze; van éénmalige medewerking bij bijvoorbeeld een evenement tot een voorzittersrol. Geen standaard vergaderingen maar enkel overleg daar waar nodig. Meedoen, actie en een fijne samenwerking staan voorop met daarnaast natuurlijk plezier, mensen ontmoeten en nuttig bezig zijn voor de leefbaarheid in Lieshout.

Enkele voorbeelden waar ze mee bezig zijn; onderzoek naar verplaatsen van de kermis, alternatieven voor het wegvallen van de lijnbus door Lieshout (dorpsauto?), dorpsraad meer bekend maken, koningsdag, verkeersknelpunten, het bezoeken van buurtverenigingen, onderzoek naar een fijne daginvulling voor senioren, beoordeling van subsidies.

Meer weten over de onderwerpen? Neem dan eens een kijkje op de website: www.dorpsraad-lieshout.nl.

Er wordt ook nog gezocht naar een algemeen bestuurslid. De leden van het dagelijks bestuur hebben als taak de werkgroepen te ondersteunen. De Dorpsraad nodigt ook jongeren, senioren, inwoners met een beperking, of allochtone afkomst, van harte uit om te reageren. Iedereen is van harte welkom. Altijd al een wens gehad; dit moeten we doen in Lieshout, dit zou leuk of goed zijn voor Lieshout? Er is nu de kans om er iets aan te doen dus neem gerust contact op, het verplicht u tot niets.

Meer informatie? Neem dan contact op met de Dorpsraad; info@dorpsraad-lieshout.nl of tel. 06-38775775. Meer informatie: www.dorpsraad-lieshout.nl.