Afbeelding

Vrijwilligerspenning voor ASV'er Henk Daniëls

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Henk Daniëls uit Aarle-Rixtel neemt na 18 jaar afscheid als wedstrijdsecretaris van de jeugd van ASV'33. De Aarlenaar is al sinds 1968 als vrijwilliger betrokken bij deze voetbalvereniging. Tijd om aan hem de Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek uit te reiken! Afgelopen weekend kreeg hij onverwachts bezoek van wethouder Frans van Zeeland, die hem deze penning namens het college op mocht spelden.

Henk begon als jeugdsecretaris. Hij zat zeven jaar in het jeugdbestuur, waarvan hij 1 jaar hoofdleider was en zodanig ook onderdeel uitmaakte van het hoofdbestuur. In die periode startte Henk met de organisatie van deelname van ASV'33 aan de NKS Jeugdsportkampen. Na zes jaar werden de kampen door de voetbalvereniging zelf georganiseerd. Aan deze organisatie werkte Henk tien jaar mee. Menig jeugdlid beleefde hier veel plezier aan.

Naast bovenstaande activiteiten deed Henk nog veel meer voor de vereniging. Zo was hij medeorganisator van de jaarlijkse ASV'33 Nieuwjaarscross, 25 jaar jeugdtrainer, jeugdleider, vouwer en bezorger van clubblad 't Hutje, lid van de jubileumcommissie 50-jarig bestaan ASV'33, meer dan 15 jaar medeorganisator van het ASV'33 jeugdvoetbalkamp en medeorganisator van de ASV'33 carnavalsmiddag voor de jeugd.

Henk voetbalde zelf ook bij de jeugd, senioren en veteranen van ASV'33. De vrijwilliger in hart en nieren is zeer intensief betrokken bij ASV'33. Hij is elke zaterdag op sportpark De Hut van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Elke twee weken woont hij de vergaderingen bij die op dinsdag en donderdag plaatsvinden.

Onlangs gaf Henk aan genoodzaakt te zijn om te stoppen met zijn vrijwilligerswerk vanwege gezondheidsproblemen. Na al zijn inzet voor de voetbalvereniging, heeft Henk het dan ook zeker verdiend om de Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek opgespeld te krijgen.