Vlnr: Harrie Verbakel, Zus van Heijnsbergen, Tina van Heijnsbergen, Nelly Appeldoorn en pater Wester
Vlnr: Harrie Verbakel, Zus van Heijnsbergen, Tina van Heijnsbergen, Nelly Appeldoorn en pater Wester

Vier jubilarissen bij het Michaëlkoor

Algemeen Kerkberichten

Beek en Donk - De koren van Beek en Donk vierden op 20 november hun Ceciliafeest. Het Dameskoor Leonardus en het Michaëlkoor zongen gezamenlijk de mis; met prachtige gezangen werd de viering opgeluisterd.

Pater Wester wist het treffend te zeggen, na afloop van de viering, toen hij de jubilarissen toesprak. "Vroeger was ik altijd blij met een stille mis, dan kon ik snel weer naar buiten. Nu ben ik altijd blij als er gezongen wordt: het geeft extra luister aan de viering. Jubelend bidden, wat is er mooier?"

Zus en Tina van Heijnsbergen weten al vijftig jaar, dat ze met zingen de mensen kunnen bereiken. Al vijftig jaar bij het koor! Hoeveel repetities zijn dat? En hoeveel missen? En nog altijd enthousiast op repetities en uitvoeringen. Deze inzet en betrokkenheid tekent deze dames en het is dan ook terecht, dat ze werden onderscheiden door de Gregoriusvereniging. De onderscheiding, opgespeld door Pater Wester, hoort hen toe en de bloemen zijn verdiend.

Ook Nellie Appeldoorn (veertig jaar lid van het Michaëlkoor) verdiende de medaille. Ze was nog een piepjonge dame toen ze aanklopte bij dameskoor. En nu, als volwassen vrouw, bewijst ze al veertig jaar, dat het een goede keuze is geweest om mee te gaan doen. Even uitgebreid in het zonnetje gezet is ook voor Nellie verdiend.

Harrie Verbakel zingt al 55 jaar! Hij heeft nog de oude opleiding Gregoriaans zingen gevolgd. Dat was indertijd verplicht voor koorzangers. Maar Harrie heeft zich mee ontwikkeld als koorlid en zingt even goed mee met Nederlandse, meerstemmige liederen, als met het Gregoriaans. Een bewogen koorlid is Harrie. Altijd aanwezig, nooit op de voorgrond. Ook deze zondag was voor Harrie Verbakel een moment om even naar voren te komen. Hij kreeg de 55 bijgespeeld op zijn medaille.

Harrie, Nellie, Zus en Tina mogen nog heel lang doorgaan met zingen. Gefeliciteerd jubilarissen! maar ook het Michaëlkoor: proficiat. Men vindt niet overal nog zulke trouwe leden!