Afbeelding

Sinterkerst bij Zonnebloem Mariahout

Algemeen Senioren

Mariahout - De Sint/Kerstman kwam woensdag 7 december bij de Zonnebloem afdeling Mariahout. Onder luid gezang van de aanwezigen werd hij binnengehaald. Tabberd om, Kerstmuts op. Rode koontjes, want wat zou hij dit jaar hebben meegebracht?

Dat bleek heel wat te zijn, nadat er even werd stilgestaan bij de overledenen van het afgelopen jaar. Na een rondje koffie met heerlijk spijsgebak, werden er kienkaarten en pennen uitgedeeld door de vrijwilligers. Aan de cadeautafel te zien, leek het alsof er voor iedereen wel een prijs of prijsje klaarstond. Er waren echter geluksvogels die met twee prijzen aan de haal gingen. Een derde gewonnen prijs moest aan iemand anders worden afgegeven. Een middag vol spanning waarbij de Sint/Kerstman af en toe grapjes maakte, waardoor er zo'n hilariteit ontstond dat de gasten de getallen niet meer konden verstaan.

Na afloop besprak hij nog even wat er weer allemaal voor leuks op het programma staat in 2017. Ook enkele wensen die in de kerstversiering waren gehangen werden doorgenomen. Deze wenskrans is inmiddels een traditie. Iedereen kan op een papieren kerstboompje kenbaar maken wat hij of zij nog graag eens met de Zonnebloem zou willen doen.

Na afloop kregen zowel gasten als vrijwilligers nog een attentie mee, die door de activiteitenwerkgroep gemaakt was.

In december valt er nog veel meer te genieten bij de Zonnebloem Mariahout. Zondag 18 december gaat een groep naar de Kerstrollershow in Beek en Donk en dinsdag 20 december is er een diner voor alle gasten die zich daarvoor hebben opgegeven.