Voortgang Dementievriendelijk Laarbeek

Algemeen Gemeente

Laarbeek - De stuurgroep Dementievriendelijk Laarbeek wil regelmatig door middel van De MooiLaarbeekKrant u op de hoogte houden van de voortgang van het dementievriendelijker maken van Laarbeek. De stuurgroep is niet ontevreden. De werkzaamheden van vrijwilligers en professionals hebben het afgelopen jaar geleid tot steeds meer erkenning en herkenning van het probleem van dementie.

Zo zijn er bijeenkomsten geweest tussen vrijwilligers en professionals vooral om hun de weg naar elkaar toe te leren en vooral ook om gewoon elkaar beter te leren kennen. Een mooi voorbeeld is dat nu hun Activerend Huisbezoekers (notabene bezoeken vanuit ViERBINDEN in opdracht van de gemeente elke twee jaar elke 75 plusser in de gemeente Laarbeek) veel beter de weg hebben gevonden naar de casemanagers Dementie van Zorgboog en Savant die in deze regio werkzaam zijn.

Een geweldige bijdrage aan het dementievriendelijk maken van Laarbeek is geleverd door de toneelvoorstelling 'Zoeken'. Een werkelijk prachtig toneelstuk geschreven door Lotte Goosens en opgevoerd door Arie Gevers, Gerda van de Burgt, Ria Kandelaars, Cellie Vereijken en Jet Bouwmans. Het toneelstuk is inmiddels al acht keer gespeeld in Laarbeek , wekt veel reacties op en besloten is om daar waar wenselijk in Laarbeek maar ook daarbuiten deze voorstelling te blijven uitvoeren.

Plannen 2017
Binnenkort verschijnt er een enquête over dementie. Laarbekenaren worden gevraagd naar hun meningen over verschillende aspecten van dementie. Deze meningen en de meningen van de trouwe volgers worden vervolgens meegenomen naar de werkgroep 'Beeldvorming en Informatie'. Zij zullen samen met een medewerker van PG raad van de provincie en een student van de gemeente Laarbeek een opzet maken voor de voortgang. In deze voortgang wordt in ieder geval meegenomen: Acties om Sociale netwerk dementerende en partner uit te breiden; Contact met scholen, winkels en ondernemingen om dementie op de kaart te zetten dmv. acties of projecten; Blijvend ondersteunen mantelzorg en respijtzorg in Laarbeek.

Neem voor meer informatie contact op met Henrie Bouwmans (ondersteuner stuurgroep), mail: hbouwmans@vierbinden.nl of tel. 0493-328803.