Afbeelding

Vernieuwde opzet voor Dorpsfeesten Aarle-Rixtel

Algemeen Jongeren

Aarle-Rixtel - De organisatie Dorpsfeesten Aarle-Rixtel heeft woensdagavond de nieuwe opzet voor 2017 gepresenteerd. In dit 40-jarige jubileumjaar komt de organisatie met een aantal veranderingen: nieuw, maar toch vertrouwd. Dit om De Dorpsfeesten toekomstproof te maken, zodat ook de komende 40 jaar een gezellig, aantrekkelijk, betaalbaar en fantastisch evenement voor en door de inwoners van Aarle-Rixtel plaats kan vinden.

Met een jarenlange traditie gestart op het Onze Lieve Vrouwe Plein en later in de tent naast De Dreef zijn de Dorpsfeesten een niet meer weg te denken jaarlijks terugkerend feest in Aarle-Rixtel. De zeskamp, het cultureel gebeuren, de quiz, het jeugdprogramma en natuurlijk de jaarmarkt op Hemelvaartsdag zijn vaste en vertrouwde succesvolle ingrediënten van de Dorpsfeesten. Het 40-jarig jubileum vraagt om extra aandacht maar tevens om met een frisse blik naar de toekomst te kijken. Reden voor het bestuur en comité van Stichting Dorpsfeesten Aarle-Rixtel om met vertrouwde elementen en een nieuwe opzet De Dorpsfeesten toekomstproof te maken. "We hebben de laatste jaren te maken gekregen met strengere regelgeving vanuit de overheid (denk aan verhoging alcoholleeftijd, sluitingstijden, veiligheid etc) en bijbehorende teruglopende omzet. Vanwege hogere exploitatiekosten en de wens om laagdrempelig te blijven, menen we de opzet van Dorpsfeesten te moeten veranderen", aldus de organisatie. "Toekomstproof betekent voor ons: Dorpsfeesten 2.0 Nieuw en toch vertrouwd. Vertrouwde elementen houden we en we maken ruimte voor nieuwe onderdelen. Dit alles in een nieuwe maar toch vertrouwde omgeving."

Wat betekent dit concreet?
De jaarmarkt blijft zoals die is. Een succesvol concept dat zorgt voor de broodnodige inkomsten. De Dorpsfeesten vinden plaats op een nieuwe locatie: in MFC de Dreef. "Een locatie die ons voordelen biedt met meer mogelijkheden op gebied van activiteiten, licht en geluid en horeca." Er is dit jaar meer ruimte voor de quiz in het programma, waardoor het voor teams die alleen met de quiz willen meedoen nog aantrekkelijker wordt volgens de organisatie. De zeskamp voor de jeugd wordt verplaatst naar vrijdagmiddag en de zeskamp voor volwassenen gaat naar zaterdagmiddag. Het cultureel gebeuren op zaterdagavond kan moderner (denk aan projectie, engelstalig, out of the box, uitdagen ploegen, eenmalige innovatieprijs) en er is meer plaats voor decors omdat afmetingen van het podium ruimer worden. Op zondag zorgen we in het jubileumjaar voor een andere invulling: 's middags een familiefestival voor jong en oud en aansluitend een grandioze feestavond ter afsluiting.

De organisatie besluit: "Wij hopen samen met de deelnemers en inwoners van Aarle-Rixtel deze 40e editie en alle jaren hierna Dorpsfeesten 2.0 tot een grandioos succes te maken."