Henk Beekmans (l) en Pieter Kuhn (secretaris VIER)
Henk Beekmans (l) en Pieter Kuhn (secretaris VIER) Fotograaf: Joost Duppen

Vrijwilligerspenning voor Henk Beekmans bij nieuwjaarsreceptie VIER

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel – Afgelopen week proostte ondernemersclub VIER op het nieuwe jaar. Ondanks dat deze activiteit op vrijdag de 13e plaatsvond, mocht dit - mede door de hoge opkomst van ongeveer 100 personen en de gezellige sfeer en ambiance die er hing bij Landgoed d'n Heikant - de pret zeer zeker niet drukken. Bestuurslid Henk Beekmans nam op deze avond officieel afscheid van het bestuur. Henk heeft in zijn leven al zoveel betekend op vrijwilligersvlak in Laarbeek dat hij de Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek opgespeld kreeg. 

Nieuwe voorzitter
De avond werd rond de klok van zessen geopend door de afscheidnemend voorzitter Roel Janssen. In zijn speech blikte Roel terug op zijn drie mooie jaren als voorzitter van VIER en bedankte het bestuur en de raad van advies van VIER, de gemeente Laarbeek en 'last but not least' alle leden van VIER. Na een letterlijke overdracht van de voorzittershamer door Roel aan de kersverse nieuwe voorzitter Paul Sneijers nam deze laatste het woord over. Met een dankwoord, een speldje en een grote bos bloemen nam de nieuwe voorzitter op gepaste wijze namens het gehele bestuur van VIER afscheid van Roel. Paul richtte vervolgens zijn eerste woorden als nieuwe voorzitter op de toekomst, uiteraard op die van VIER, maar vooral ook op die van ondernemend Laarbeek, waarin hij, samen optrekkend met de gemeente Laarbeek, mooie kansen in het verschiet ziet liggen. Dit werd bevestigd door burgemeester Frank van der Meijden, die na Paul namens de gemeente Laarbeek ook een woord richtte tot de aanwezigen.

Vrijwilligerspenning voor Henk Beekmans
Na deze sprekers was het de beurt aan wethouder Tonny Meulensteen om de zeer verdiende Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek te overhandigen aan het tweede afscheidnemende bestuurslid; Henk Beekmans. Henk is ruim 16 jaar bestuurslid geweest van VIER. Dertien jaar daarvan in de rol van penningmeester. Daarnaast zet Henk zich al vele jaren als vrijwilliger in voor diverse andere organisaties en stichtingen. Namens VIER overhandigde Paul Sneijers Henk een speldje, een bos bloemen en benoemde hem tot erelid van VIER. Het slotwoord werd gehouden door de gastheer en gastvrouw, tevens eigenaren van Landgoed d'n Heikant, Jos en Rita Vogels. Met gepaste trots vertelden zij kort over hun bedrijf dat recent is uitgebreid met een mooie horecagelegenheid, waar gegeten, gedronken en gefeest kan worden. Na de opening van het stamppottenbuffet werd de avond voortgezet onder het genot van een drankje en gezellige muziek. Na het vertrek van de laatste gasten rond de klok van 23.30 uur kon het bestuur van VIER terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Het bestuur van VIER nodigt heel ondernemend Laarbeek van harte uit bij een van onze volgende activiteiten en wenst eenieder een gezond, voorspoedig en succesvol 2017 toe! Voor meer informatie: www.vierlaarbeek.nl.