Martien van den Heuvel, vrijwilliger van het jaar
Martien van den Heuvel, vrijwilliger van het jaar Foto: Joost Duppen

Martien van den Heuvel ZOD-vrijwilliger van het jaar

Algemeen Algemeen

Mariahout - Circa 60 ZOD-vrijwilligers kwamen maandag 23 januari bijeen voor de jaarlijkse vrijwilligersavond. De halve (grote zaal) was bijna te klein! Na een heerlijke Indische rijsttafel verzorgd door Carel en Truus Kuijten, werden alle werkgroepen met hun vrijwilligers bij naam en functie opgenoemd om vervolgens uit de vele personen de ZOD-vrijwilliger van het jaar (2016) te kunnen kiezen. Martien van den Heuvel had de eer met deze titel naar huis te mogen gaan. Van harte proficiat.

Jan Jansen zorgde voor een video jaaroverzicht Mariahout 2016, wat het bekijken meer dan waard was. Deze videocompilatie over Mariahout zal tijdens de openbare jaarvergadering op 10 april nog een keer te zien zijn. Hartelijk dank hiervoor, want het is een tijdrovende klus geweest.

Het bestuur van Zorg om het Dorp wil namens de leden en ook namens de inwoners van Mariahout de werkgroepen/coördinatoren, welke actief zijn onder Zorg om het Dorp, van harte bedanken. Deze werkgroepen zijn: werkgroep Alleengaanden, Aantrekkelijk Mariahout (werktitel), Bibliotheek, Centrumvisie, Collectieve Collecteweek Mariahout, Computers (+ cursussen), Dorpsondersteuners, Buurtrestaurant, Engelse les, Foto-dia-filmarchief Mariahout 1932-heden, 'Koken voor', Koningsdag, Kermis, Lief en Leed, 'Met de buurtbus naar', Nieuwsbrief/Nieuwsflits ZOD, Coördinatie Natuur en Recreatie, Onderhoud wandelroutes, Openbaar vervoer, Oranjecomité, 'Oranjestraatje', Processiepark 2018, PR/website/Facebook/Infoschermen, Roeken, Rabofonds, Sinterklaas, Sneeuwruimen, Speeltuin Oranjeplein, Realisering Totempaal, Trimbaan Laarbeek, Verkeersveiligheid Mariahout (coördinatie), Verkeer (A50, N2729), Waterproject park, Welkomstpakket, WMO-raad afgevaardigden, Wonen (gemeente/Wocom).

Tot slot waren de 'brainstormgroepen' aanwezig welke nadenken over de toekomst van Mariahout, Deze groepen worden door de dorpsondersteuners Manita Herregraven en Suzan de Koning ondersteund. De drie groepen hebben als thema: Voorlichting/Communicatie/Contact, Mantelzorg en Wonen. In 2017 worden deze werkgroepen samengevoegd tot brainstormgroep 'Leefbaarheid' waar ook de jongeren Natascha Vermeulen, Stan de Groot en Marleen de Groot zich bij gaan voegen. Fijn dat de jeugd zich steeds meer gaat inzetten voor de toekomst van Mariahout. De brainstormgroep 'Wonen' blijft ook nog zelfstandig functioneren om de plannen van de gemeente Laarbeek en de Wocom te blijven volgen en te toetsen aan 'Woonvisie 2016 Mariahout', welke is opgesteld naar aanleiding van de gehouden woonenquête.

De twee nieuwe werkgroepen 'Realisatie Totempaal' en' Collectieve Collecteweek Mariahout' zullen de komende periode nog van zich laten horen.

Het bestuur van Zorg om het Dorp is trots op zoveel vrijwillige inzet in ons dorp Mariahout. Naast het stimuleren van deze vrijwilligers onderhoudt het bestuur belangrijke contacten met gemeente Laarbeek, ViERBINDEN, subsidieverstrekkers, dorpsraden van andere kernen en overige verenigingen/stichtingen/instanties die bij kunnen dragen aan het welzijn en een mooie toekomst voor Mariahout.

Wilt u ook lid worden van vereniging Zorg om het Dorp en daarmee de vele activiteiten en ideeën in Mariahout ondersteunen dan kan dat via een inschrijvingsformulier dat te vinden is op de website www.zorgomhetdorp.nl of in het Dorpsservice Centrum in het Buurthuis. Voor € 10,00 per huishouden bent u al lid en krijgt u jaarlijks voor € 7,50 aan leden-actiebonnen, te besteden in Mariahout, weer terug. Ook buiten dorpse huishoudens, welke zich verbonden voelen met Mariahout zijn van harte welkom.

Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij het secretariaat secretariaat@zorgomhetdorp.nl of bij een van de bestuursleden.