Archieffoto van het Carnavalsconcert vorig jaar
Archieffoto van het Carnavalsconcert vorig jaar

Koninklijke Harmonie O&U gaat Royal

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Ook dit jaar houdt de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning weer een carnavalsconcert. Het thema van het concert is de laatste jaren gekoppeld aan dat van de Ganzendonckse Carnaval. Het motto tijdens de carnavalsdagen dit jaar is 'Ganzendonck, nie te filme'!

Omdat het carnavalsconcert de officiële start is van de carnaval zorgt O&U voor een Koninklijke Première op zaterdag 18 en vrijdag 24 februari in muziekcentrum het Anker. Het concert is een mix van zang, theater, entertainment, muziek en cabaret. Deze avond wordt in z'n geheel verzorgd door de orkesten en slagwerkgroepen van O&U, van jong tot oud. Vrijwel alle solisten komen uit Laarbeek en de hilarische acts worden door eigen leden uitgevoerd. Ook dit jaar is het gelegenheidskoor Magic weer van de partij. Het orkest wordt ondersteunt door een band van Beek en Donkse muzikanten. O&U wordt jaarlijks benaderd door jonge talenten die graag mee willen doen met het concert. Enkele van deze enthousiaste solisten hebben een rol gekregen zodat ook zij kunnen ervaren hoe het is om mee te draaien in zo'n groot muzikaal project.

Tijdens dit concert wordt u meegenomen op een koninklijke reis door de muzikale geschiedenis. U wordt geconfronteerd met leden van het koninklijk huis, met meerdere soorten koningen, koninginnen en prinsen. Meer dan andere jaren wordt u als première-publiek betrokken bij datgene dat zich op het podium afspeelt. O&U vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om dit prachtige concert bij te kunnen wonen. Omdat O&U in 2016 125 jaar bestond hebben toen 25 mensen uit de buurt van Muziekcentrum het Anker een vrijkaartje gekregen. Dit jaar is deze actie herhaald en zijn via Vierbinden 25 mantelzorgers uitgenodigd om dit concert bij te wonen.

Royal & U, een muzikale beleving die u niet mag missen. Op zaterdag 18 en vrijdag 24 februari om 20.00 uur in muziekcentrum het Anker. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bloematelier de 4 seizoenen en Fietsvakman van de Berg. Royal & U, nie (te) filme!