Archiefbeeld
Archiefbeeld

Vanaf februari ook sportcoaches in de kinderopvang

Algemeen Algemeen

'Laarbeek actief' steeds groter

Laarbeek - 'Laarbeek actief!' groeit gestaag. In februari gaan extra sportcoaches aan de slag bij vijf kinderopvangorganisaties in Laarbeek.

Donderdag 2 februari wordt de uitbreiding van Laarbeek actief! - het samenwerkingsverband dat gezond leven, sport en bewegen stimuleert - gevierd met een korte bijeenkomst op het schoolplein van OBS De Driehoek aan de Schoolstraat 1B in Aarle-Rixtel. Daar zijn vertegenwoordigers van tien Laarbeekse basisscholen en vijf kinderopvangorganisaties, circa dertig kinderen en de sportcoaches aanwezig.

De uitbreiding van het aantal sportcoaches is nodig omdat Stichting Goo, Spring Kinderopvang, Het Klokhuis Kinderopvang, Tok Tokkie Kinderopvang en Kinderopvang Ukkepuk gebruik gaan maken van de diensten van Laarbeek actief! Deze organisaties gaan professionele vakleerkrachten sport inhuren om lessen te verzorgen voor de kinderen die gebruik maken van de opvang. De basisscholen zijn vorig jaar al gestart met de inzet van een sportcoach.

Met hun kennis en aanstekelijk enthousiasme laten de sportcoaches de kinderen kennismaken met sport en zorgen ervoor dat de jonge deelnemers met plezier bewegen.

De sportcoaches geven op deze manier een kwaliteitsimpuls aan het bewegingsonderwijs en leggen verbindingen met sportverenigingen en andere sportaanbieders in Laarbeek. De sportcoaches zijn afkomstig van Lifestyle center Laarbeek en welzijnsorganisatie ViERBINDEN. Zij werken samen aan de inzet op scholen en in de opvang.

De inzet van sportcoaches wordt mede mogelijk gemaakt door de rijkssubsidie Brede Impuls combinatiefuncties/programma Sport en Bewegen in de Buurt. De deelnemende tien basisscholen, vijf kinderopvangorganisaties, Stichting Kruiswerk Laarbeek en de gemeente betalen ook een deel van de kosten. Ook bedrijven, verenigingen en (zorg)organisaties zijn van harte welkom om deel te nemen aan Laarbeek actief!

Website online
Op 2 februari gaat de website www.laarbeekactief.nl online. Op deze website is informatie te vinden over het sportaanbod in Laarbeek, de sportcoaches en allerlei sportieve activiteiten, zoals de Gezondheidsrace en Expeditie Laarbeek. Laarbeek actief! is ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.