Boerenbruiloft met WoeDen Sjoe festival

Algemeen Carnaval

Beek en Donk - Carnavalsdinsdag (28 februari) vindt bij de Teugelders van Ganzendonck de boerenbruiloft plaats. Boer Grard en boerin Anna hebben alle voorbereidingen klaar en staan, naar eigen zeggen, te popelen om met elkaar in de onecht te worden verbonden.

In zaal de Tapperij wordt het onechte huwelijk voltrokken door de ambtenaar van de burgerlijke stand, Joan Briels en wordt ingezegend door de enige echte pastoor B.H. Titus. Tenminste, als er geen onoverkomelijke bezwaren tegen dit voorgenomen huwelijk naar voren komen. Eventuele bezwaren kunnen worden doorgeven aan Hanneke van Oss (email info@vanossparket.nl). Dit kan t/m 20 februari.

Voorafgaande aan de trouwerij wordt er een boerenbrunch gehouden van 12.00 tot 13.00 uur. Iedereen kan hierbij aanschuiven. De benodigde brunchkaart is t/m 20 februari te verkrijgen bij Café van de Burgt, waar de brunch ook plaatsvindt. Een kaart kost €5,00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar betalen €2,50.

Als de plechtigheden voorbij zijn, is het feest. De eerste editie van het 'WoeDen Sjoe' festival barst dan los! De organisatie roept dan ook alle boeren, burgers en buitenlui op om carnavalsdinsdag vanaf 13.00 uur naar Café Zaal De Tapperij te komen. De bekende woeden sjoes zijn deze middag het beste schoeisel om te dragen.