Afbeelding

Workshop bij Laarbeek Werkt

Algemeen Algemeen

Laarbeek - In januari is de werkgroep Laarbeek Werkt gestart met een cyclus van 4 workshops, die de deelnemers voorbereiden op het vacaturecafé, dat in mei georganiseerd wordt. Tijdens de eerste workshop ontvingen de deelnemers een werkmap, waarin alle informatie kan worden opgeborgen, evenals de sollicitatieactiviteiten, die verricht worden. De map werd met veel enthousiasme ontvangen.

Ook werden goede berichten gedeeld over oud-deelnemers, die inmiddels een baan gevonden hebben. Dat inspireerde hen allemaal om in 2017 ook die felbegeerde baan te vinden. Ben je nog nooit geweest en lijkt het je ook leuk om aan te sluiten bij een gezellige groep, die samen actief werkt aan het verbeteren van hun sollicitatievaardigheden? Kom dan vooral de volgende keer meedoen. Je krijgt dan ook zo'n mooie werkmap en natuurlijk alle handvatten aangereikt om van solliciteren een succes te maken!

Waar eind januari de vacatureanalyse centraal stond in de workshop, gaan ze op donderdag 23 februari met het basis CV en het functiegericht CV aan de slag. Het CV is jouw visitekaartje wanneer je solliciteert bij een werkgever. Het is als het ware je eerste indruk en bepaalt, of je beschouwd wordt als een interessante kandidaat. Tijdens de workshop besteed Laarbeek Werkt aandacht aan zowel de vorm, als de inhoud van het CV. Ook leren ze de kenmerken van een basis CV en hoe je dit aanpast tot een functiegericht CV. Na afloop kunnen de deelnemers een volledig en overzichtelijk CV maken, dat goed afgestemd is op de betreffende vacature of functie.

De workshop is te volgen voor zowel oud-deelnemers als nieuwe geïnteresseerden en vindt plaats op donderdag 23 februari van 10.00 tot 12 uur in het Ontmoetingscentrum Beek en Donk op de Otterweg 29. Aanmelden is niet verplicht, maar dat stellen zij zeer op prijs. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@laarbeekwerkt.nl. Zij vragen je om je eigen CV mee te nemen, zodat ze meteen praktisch aan de slag kunnen. Graag tot ziens op 23 februari.