Diverse workshops en infoavonden ViERBINDEN Academie

Algemeen Algemeen

Laarbeek - ViERBINDEN Vrijwilligerswerk en Mantelzorgondersteuning organiseren de ViERBINDEN Academie. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen/ workshops/ informatieavonden voor alle Laarbeekse mantelzorgers en vrijwilligers (of hun organisatie).

De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan en de deelnemers hoeven niet te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat wij ervan overtuigd zijn dat we met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar.

Informatieavond Collectieve Vrijwilligersverzekering
De gemeente Laarbeek heeft voor al haar vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties een collectieve Vrijwilligersverzekering afgesloten. De uitvoering hiervan ligt bij Centraal Beheer. Op deze avond zal een medewerker van Centraal Beheer meer informatie geven over wat deze verzekering inhoudt, wat valt er onder en wat juist niet. De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 7 maart van 19.30 tot 21.00 uur.

Workshop Voetreflexzonemassage
Wat is het, hoe is het ontstaan en wat kun je ermee? Er wordt een demonstratie gegeven en daarna worden enkele eenvoudige oefeningen op elkaar beoefend. De workshop omvat 2 avonden en wordt gehouden op donderdag 9 en 16 maart van 19.30 tot 21.30 uur in het Ontmoetingscentrum Beek en Donk.

Kennismaking met de MIR-methode
Tijdens de bijeenkomst wordt er ingegaan op een unieke zelfhelingsmethode: de MIR-Methode. Wat is het, waar is het goed voor en hoe doe je het? De MIR-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf aan willen werken. Het 9 stappenplan van de MIR-Methode zorgt er namelijk voor, dat het zelfhelende en zelf genezende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Tevens kom je beter in je eigen kracht te staan, waardoor je steeds gemakkelijker keuzes, die goed zijn voor jezelf, gaat maken. Het is eenvoudig uit te voeren in je eigen omgeving en kost je ongeveer 2 x 2 minuten per dag. Ook dieren kun je goed met deze methode behandelen. Je kunt de MIR-Methode altijd doen, zelfs als je onder behandeling bent bij een arts en/of therapeut. Zo doe je de MIR-Methode zelfstandig thuis, je neemt je zelfheling in eigen hand. De MIR-Methode kan nooit een arts of therapeut vervangen. Er zijn steeds meer artsen en therapeuten bekend met de MIR-Methode. De workshop wordt gehouden op dinsdag 21 maart van 20.00 tot 21.30 uur.

Aanmelden voor bovenstaande workshops en/of informatieavond voor 1 maart of meer informatie? Neem contact op via emailadres vrijwilligerswerk@vierbinden.nl of mantelzorg@vierbinden.nl of via telefoonnummer 0492-328800.