Afbeelding
Fotograaf: Joost Duppen

Provincie stopt met proef Beekse Brug

Algemeen Gemeente

Beek en Donk - Vanaf 9 maart kan verkeer vanuit de Lieshoutseweg weer linksaf de Bosscheweg op slaan. De provincie stopt met de proef, die sinds begin november van kracht is. Uit de evaluatie van de proef blijkt dat de doorstroming van de Beekse Brug is verbeterd, maar dat er bijkomende nadelige verkeerseffecten zijn op omliggende gemeente. Voor deze effecten is er op korte termijn nog geen oplossing. 

In het evaluatierapport van de provincie zijn naast verkeersgegevens ook reacties van bewoners meegenomen. De conclusie is dat de doorstroming bij de Beekse Brug en de N615 is verbeterd, maar dat er nadelige verkeerseffecten zijn. Zo verplaatsen de wachtrijen bij de Beekse brug zich richting rotonde N279/N272, neemt het verkeer in de Brugstraat, Brandstraat en de Lekerstraat in Beek en Donk toe en zijn er ongewenste verkeersbewegingen bij de Brugstraat en Bosscheweg.

Omdat er op korte termijn nog geen oplossing is, heeft de provincie besloten om de proef met het linksafverbod vanaf 9 maart te beëindigen. In het kader van het Bereikbaarheidsakkoord vindt nadere studie plaats. 

Benieuwd naar het rapport? Je leest het hier.