Afbeelding

Runnersclub Lieshout start met nieuwe beginnersgroep

Sportnieuws Sport

Lieshout - Ben je toe aan een gezonde start van het voorjaar? Heb je altijd al je conditie willen verbeteren en daarbij samen met anderen sporten? Dan is hardlopen of wandelen misschien iets voor jou. Op maandag 13 maart wordt er weer gestart met een nieuwe beginnersgroep.

Hardlopen
Hardloop- en wandelclub Runnersclub Lieshout (RCL) is al bijna 30 jaar een begrip in Laarbeek en omgeving. Een lopers-vereniging, die trainingen verzorgt voor het hardlopen en het sportief wandelen. Activiteiten van RCL zijn o.a. het verzorgen van hardlooptrainingen op de maandag-, dinsdag-, donderdagavond en zaterdagmorgen en -middag, het organiseren van diverse hardloopwedstrijden, o.a. de Oranjeloop en de Duvelscross en het deelnemen aan verschillende hardloopwedstrijden.

Voor het hardlopen betekent dit dat er getraind wordt voor het lopen van verschillende afstanden, van 5 kilometer tot en met het voorbereiden voor het lopen van de halve - en hele marathon. Er wordt in verschillende niveau groepen getraind. Bij dit alles staat ontspanning en gemoedelijkheid voorop.

Op maandag 13 maart om 19.30 uur wordt er weer gestart met een beginnersgroep. Deze groep is geschikt voor mensen die niet, of sinds lange tijd niet meer hebben hardgelopen en graag hiermee willen beginnen. Er is een speciaal trainingsprogramma opgesteld, afgestemd op de doelgroep. De trainingen vinden plaats onder goede begeleiding en natuurlijk is het mogelijk 1 maand gratis mee te lopen.

Wandelen
Onder begeleiding van ervaren trainers, wordt er op woensdagavond en op de zondagmorgen sportief gewandeld. Hierbij zijn diverse groepen gemaakt die ook in een verschillend tempo wandelen.

Daarnaast organiseert de wandelafdeling een grote wandeltocht op de laatste zondag in juni. Elk jaar wordt er met een groot aantal leden deelgenomen aan de vierdaagse van Nijmegen en/of Alkmaar en neemt men regelmatig deel aan georganiseerde wandeltochten.

Bij het wandelen kan het hele jaar door op woensdag gestart worden, er is geen aparte beginnersgroep. Natuurlijk is het ook hierbij mogelijk 1 maand gratis mee te wandelen

Bewegen is erg belangrijk om gezond te blijven. Trainen in een groep motiveert en met hardlopen of wandelen ben je altijd buiten actief. Dus kom naar de trainingsavond op 13maart en zorg voor je gezondheid in gezelschap van anderen, want samen sporten is samen plezier hebben. Ook de eerste weken daarna kun je nog instromen.

Wanneer je aanmeld als lid van RCL krijg je als welkomstgeschenk een prachtig loopshirt met opdruk van hen cadeau. Aanmelden en meer informatie is te verkrijgen bij: bestuur@runnersclublieshout.nl. De accommodatie van RCL ligt aan de Provinciale weg te Lieshout, achter tennispark De Raam. Zie voor verdere informatie www.runnersclublieshout.nl.