Afbeelding

Labrador overleden na vergiftiging in Lieshout

Algemeen Algemeen

Lieshout - Hondenbezitters opgelet! Op de Havenweg in Lieshout is afgelopen week een hond (Labrador) vergiftigd. De viervoeter heeft dit helaas niet overleefd. De patholoog stelde vergiftiging vast als doodsoorzaak, en sluit rattengif niet uit. 

De eigenaar van de hond deed maandag aangifte op het politiebureau. Afgelopen donderdag ging haar zoon wandelen in het dorp, nabij het Wilhelminakanaal. Eenmaal aangekomen op de Havenweg bleef de hond, in de buurt van een paar bomen, opvallend lang staan snuffelen. Kort daarna werd het beestje ziek. Zo ziek, dat het zelfs kwam te overlijden. Het baasje van de hond is - als vanzelfsprekend - zeer ontdaan van het verlies van haar viervoeter, op deze brute wijze. 

De politie stelt een nader onderzoek in naar de feiten en omstandigheden en de exacte toedracht van dit bizarre incident. De politie adviseert hondenbezitters om de aankomende week/weken de Havenweg, omgeving Papenhoef, te mijden. 

Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn? Meld dit dan aan de politie via telefoonnummer 0900-8844.