Afbeelding

Café–Zaal de Tapperij neemt voorschot op titelprolongatie

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Café-Zaal de Tapperij laat er geen twijfel over bestaan. Ook dit seizoen staan zij meer dan terecht op de hoogste trede van de A-klasse. Tegen de nummer twee, Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs, bleek maar eens te meer dat De Tapperij de torenhoge favoriet is voor wederom een titel.

Ondanks dat L. Swaanen namens Lindeboom een penalty op fabuleuze wijze wist te keren, konden zij amper een vuist maken tegen dit Tapperij. Aan de hand van een uitblinkende N. Peters, wiens naam driemaal op het scoreformulier kwam te staan won De Tapperij met 5-2.

In diezelfde klasse wist FC van de Burgt een kostbare overwinning te boeken. Ze versloegen Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt met 3-2. Voorafgaand aan dit duel was het gat tussen de nummer laatst en de nummer een-na-laatste maar 3 schamele puntjes. Een duel waar het er dus om ging. FC van de Burgt begon furieus en wist een 2-0 voorsprong te nemen. Sevenmiles ontwaakte en vocht zich via T. Bouw naar een gelijke stand. Het was T. van Duijnhoven die met zijn 2e treffer de 3 punten voor FC van de Burgt veilig stelde. Daarmee weten beide ploegen zich in punten gelijk. Dit zal nog een heet restant van de competitie op gaan leveren.

Het 3e duel deze avond in de A-klasse leverde eindelijk weer eens een driepunter op voor 1.FC Geerts. Die Gelb-Schwarzen wisten in hun duel met Danny Megens Keurslagerij aan het langste eind te trekken, ware het niet dat het uit de tenen moest komen. Het lijkt erop alsof de verrassing van de promovendus bij de tegenstander enigszins bekend is, want ook de Keurslagerij kon zich in de eerste 20 minuten naar een lekkere 3-1 voorsprong voetballen. Maar, het venijn zit hem in een potje tegen 1.FC Geerts wel vaker in de staart. Daar kan Danny Megens Keurslagerij nu ook over meepraten, want zij liepen in het mes van 'Torgigant' P. van der Bruggen. Eigenhandig draaide hij de partij om en werd met vier treffers de man van dit duel. 1.FC Geerts won, weliswaar nipt, met 4-3.

De B-klasse kende een tweetal duels waarin sprake was van een (licht) schokeffect. DK Garagebedrijf, trotse koploper, kende een totale off-evening en kreeg in haar duel tegen Aben & Slag Advocaten alle hoeken van het veld te zien. Maar liefst negen keer kon het speeltuig uit het net gevist worden en met het schaamrood op de kaken naar de middenstip worden geloodst. Aben & Slag wervelde en swingde als nooit tevoren. Het Van den Heuvel-trio scoorde ditmaal zesmaal en de betrouwbare E. Nooijen prikte er ook twee binnen. Met nog drie wedstrijden tegoed en minder verliespunten dan DK Garagebedrijf is Aben & Slag de beoogde nieuwe koploper, mits ze zichzelf niet in de vingers snijden in een der aankomende potjes.

Tot slot wist nummer twee Hurkmans Plaatwerk BV haar ongeslagen status te behouden. De lastig te kloppen ploeg speelde tegen een ander lastig te kloppen ploeg: Meulensteen/ van Lieshout. Er ontspon zich een inspannend gevecht, waarin Hurkmans het initiatief snel naar zich toetrok. Mede dankzij tweemaal G. Hurkmans beloonden ze zichzelf met een 4-1 voorsprong, maar dit bleek niet voldoende om de winst binnen te hengelen. Het was M. van de Laar die zijn Meulensteen terugbracht in het duel en vlak voor het laatste fluitsignaal een punt binnenschoot. Voor Hurkmans duur puntverlies, Meulensteen beloonde een prima comeback met een welverdiend punt.