Thijs van Uden in actie (archieffoto)

ASV'33 laat naar de volle winst

Aarle-Rixtel - In het laatste kwartier trok ASV'33 pas echt de winst naar zich toe, ASV'33 trof met Bavos een zeer felle tegenstander, en zeker in de eerste helft werd aanvoerder René de Vries meerdere malen hard aan gepakt.

Al snel in de wedstrijd kwam ASV'33 op voorsprong, een slecht weggewerkte bal van de Bavos verdediging, kwam bij Ronnie Heijmans, en hij gaf de doelman geen enkele kans 0-1. Wat al eens vaker voorgekomen is, kon ASV'33 niet lang genieten van de voorsprong, en een viertal minuten later stond de 1-1 al op het scorebord, ook hier ging een verdedigingsfout aan vooraf, Pim van Lijssel was met een harde schuiver de doelman van ASV'33 de baas. Voor de rust had ASV'33 nog een tweetal goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, de wedstrijd werd afgewerkt op het scherpst van de snede, felheid vierde de boventoon. ASV'33 had zeker wat geleerd van de slechte wedstrijd de week hiervoor, en met goed voetbal probeerde ASV'33 Bavos op de knieën te krijgen. Maar Bavos wist van geen wijken, een kleine 10 minuten na rust kwam het elftal uit Bakel zelfs op voorsprong, een mooie voorzet vanaf de rechterzijde werd door Niek Heesters van Bavos ineens op de pantoffel genomen en verdween in de linkerbenedenhoek van het Aarlese doel 2-1.

Een kwartier voor tijd begon de sterke fase van ASV'33, ingeleid door invaller Thijs van Uden, die op snelheid net buiten het Bakelse strafschopgebied onderuit werd geschoffeld. Dat betekende een rode kaart voor de aanvoerder van Bavos Stefan Fabrie, en een vrije schop voor de Aarle-Rixtelnaren. Thomas Fritsen voltrok het vonnis en knalde de bal mooi in de rechterhoek en zette daarmee de 2-2 op het scorebord. Met een man meer ging ASV'33 voor de volle winst. Wederom uit een vrije trap voor ASV'33 wist René de Vries middels een harde schuiver, met wat hulp van de Bavos doelman, voor de 2-3 aan te tekenen. Toch was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Bavos probeerde in die laatste fase de gelijkmaker nog te forceren. Maar in de 90e minuut viel dan toch de genadeklap voor Bavos, mede door een niet zo slimme handeling van de Bavos doelman. ASV'33 kreeg een meter of vijftien buiten het strafschopgebied van Bavos een vrije schop te nemen, de doelman van Bavos staande op de rand van zijn eigen strafschopgebied, rolde de bal naar Ronnie Heijmans, die op zijn beurt de vrije schop direct nam en met een mooie lob de bal in het doel deponeerde en daarmee de eindstand op 2-4 bepaalde. Niet veel later blies de scheidsrechter voor de laatste maal, en was ASV'33 dik verdiend drie punten rijker. Een mooie overwinning met goed spel en een enorme inzet. Zo kon men met een goed gevoel terug kijken op deze toch altijd moeilijke uitwedstrijd.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Bart Wilms, René de Vries, Gerben Rendering, Pim Dubois, Erwin van Dijk (73e Thijs van Uden), Mark Smits, Ronnie Heijmans, Dennis Verbakel, Thomas Fritsen.