Carnavalsprogramma Teugelders van Ganzendonck

Algemeen Carnaval

Beek en Donk – De Teugelders van Ganzendonck starten vanaf vrijdagavond met een druk carnavalsprogramma. Prins Luuk XLV, Jeugdprins Luukske XXXI en hun Gevolg zijn, meestal afzonderlijk van elkaar, te vinden bij een groot aantal evenementen. Vrijdag wordt afgetrapt met een bezoek aan het Carnavalsconcert O&U in Muziekcentrum het Anker. De middelbare scholieren starten hun carnavalsfeest tijdens Carnabeats bij Café Zaal Dave v.d. Burgt (kaartjes aan de zaal €8,00).

Zaterdagmiddag is er de Sleuteloverdracht van Laarbeek in het Buurthuis van Mariahout. Vanaf 19.00 uur viert de jeugd feest in jeugdresidentie Ontmoetingscentrum. Om 20.00 uur begint het uitverkochte Carnavalsfestival in Muziekcentrum het Anker met diverse artiesten en dj's.

De zondag begint om 12.00 uur traditioneel met een Carnavalsviering in de Michaelkerk. Hierna is er de Ganzendonckse Carnavalsoptocht die om 14.45 uur van start gaat vanaf het Piet van Thielplein. Meteen na de optocht is het Anker geopend en vindt daar zo snel mogelijk de prijsuitreiking van de jeugdoptocht. Vanaf 20.00 uur wordt deze gevolgd door de prijsuitreiking van de volwassenen optocht en een optreden van feestduo Tsjonge-Jonge.

Het Klèn Debberkesbal in het Ontmoetingscentrum is op maandag vanaf 14.00 uur het allereerste feestje van die dag. Om 14.11 uur start de Musical Mondig bij Café Zaal Dave v.d. Burgt. Hier vind o.a. een opzienbarend optreden plaats van de Gekleed gevolg van de Teugelders. 's Avonds kan de jeugd zich weer uitleven in Jeugdresidentie het Ontmoetingscentrum. Prins Luuk XLV en z'n Gevolg houden vanaf 20.30 uur een kroegentocht rond het Heuvelplein.

Dinsdag is de dag van het Boerenpaar en, veel later op de dag, het einde van carnaval 2017. Om 12.00 uur is er een boerenbrunch bij Café Zaal Dave v.d. Burgt (alleen met een kaartje). De Boerenbruiloft start vervolgens om 13.11 uur bij Café Zaal De Tapperij. Na de bruiloft, die dit jaar is ingekort, vindt het WoedenSjoe Festival plaats (bruiloftsfeest). De jeugd viert vanaf 19.00 uur haar allerlaatste feestje van dit jaar in Jeugdresidentie het Ontmoetingscentrum. Carnaval 2017 wordt 's avonds afgesloten tijdens Ganzendonck, ut was nie te filme! bij Café Zaal De Tapperij.

De Teugelders wensen iedereen een gezellige en onvergetelijke carnaval.