Afbeelding
Foto: Martin Prick
FOTO'S

Bewoners Leliestraat uiten zorgen over komst Somalisch gezin

Algemeen Gemeente

Beek en Donk – Onlangs kocht de gemeente Leliestraat 31 aan als woning voor een tienkoppig Somalisch gezin uit Beek en Donk. Tot onvrede van de buurtbewoners. Niet dat het gezin niet welkom is, maar de communicatie hierover liet te wensen over. Naast het feit dat zij dit 'nieuws' via DeMooiLaarbeekKrant moesten vernemen, kampten de bewoners nog met meer zorgen.

Er is de afgelopen jaren veel gesproken over het betreffende gezin, vanwege diverse voorvallen die zich voordeden. Via via waren de inwoners hiervan op de hoogte. Dat juist dit gezin naar de Leliestraat komt, baart de bewoners zorgen. Het was daarom druk maandagavond in de raadszaal. Burgermeester Frank van der Meijden en andere betrokken organisaties en personen gingen met de bewoners in gesprek.

Gezin
Dorpsondersteuner Henrie Bouwmans licht de situatie over het gezin toe: "Het klopt. Dit was een problematisch gezin. Met de nadruk op was. De afgelopen 2,5 jaar zijn zij niet meer in ons leefbaarheidsnetwerk naar voren gekomen. Het gaat om een moeder met negen kinderen, in de leeftijd van 5 tot en met 21 jaar. De vader is niet meer in beeld en twee andere kinderen zijn 2,5 jaar geleden uit huis – en uit Laarbeek – geplaatst. Sindsdien zijn de zorgen rondom dit gezin weg. Alle kinderen zitten op school en zijn geïntegreerd in onze samenleving. Wij zijn zelfs trots op dit gezin hoe zij het doen."

Lees het complete artikel in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 16 maart.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding