Afbeelding

'De Vriendenkring' gooit de kerkdeuren open

Algemeen Evenementen

Lieshout - Zaterdag is het zo ver, de première van toneelvereniging De Vriendenkring. Vanaf september 2016 is er hard gerepeteerd en de spelers zijn eraan toe om de komedie 'Het laat de Pastoor koud' aan jullie te laten zien. Het is vooral het eerste weekend dat spannend is voor de spelers en de regisseuse Wilma van Dijk. Hoe zijn de reacties in de zaal? Wordt er gelachen of blijft het tam in de zaal?

Ook het podium moet superleuk overkomen op de gasten. Een groep enthousiaste vakmensen heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan een mooi en bijzonder decor. Alles is klaar om de kerkdeuren open te gooien.

'Het laat de pastoor koud' is een echte klassieker die al door veel verenigingen is gespeeld. De Vriendenkring geeft er haar eigen draai aan, waarbij lachen gegarandeerd is. Zij staan er om bekend dat ze de bezoekers een leuke avond willen bezorgen, met een luchtig stuk (klucht of komedie). Deze komedie past heel goed in deze rij toneelstukken. Ook het onderwerp past heel goed in de lijst, omdat ze nog geen stuk in een kerk hebben gehad. Het staat wel haaks op het toneelstuk van vorig jaar, want dat speelde zich af in een bordeel, maar dat maakt het alleen maar leuker.

Het stuk speelt zich af in een parochie die flink in geldnood zit en bedreigd wordt met sluiten. Er komt van alle kanten hulp, maar ook van een kant die je er liever niet bij wil hebben. Dit komt tot heel leuke situaties die de lachspieren behoorlijk aantasten. Kortom weer een leuke avondvullende uitvoering waar je weer heerlijk kan lachen.

Kaartjes die nog in de vrije verkoop zijn, worden verkocht bij Van Berlo Top 1 Toys in de Dorpsstraat in Lieshout, voor €6,50 maak je dit leuke feestje mee. Speeldatums zijn 25, 26, 29 en 31 maart 1, 2, 5, 7 en 8 april. Voor meer info www.devriendenkringlieshout.nl of kijk op hun Facebookpagina. Graag tot ziens bij een van hun uitvoeringen in het Dorpshuis in Lieshout.