Afbeelding
Foto: Johan Maas
FOTO'S

Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan Arie Gevers

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Wethouder Joan Briels heeft donderdag 16 maart, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan de heer Arie Gevers in verband met zijn afscheid als bestuurslid van Toneelvereniging Mariahout.

Manusje van alles
Arie en zijn vrouw Henny waren beiden verrast toen wethouder Briels en heel veel familie de vergaderruimte in 'het Buurthuis' binnenviel. Arie had bij het bestuur aangegeven dat hij vanaf deze vergadering niet meer herkiesbaar was. "Tijd voor nieuw bloed en nieuwe ideeën", sprak de theaterman in hart en nieren. In 1985 werd Arie lid van de vereniging. Voor de massaproductie 'Jeroen Bosch' werden veel spelers gevraagd. "Is dat niks voor jou? Zei mijn vader tegen mij", vertelt Arie die net als zijn vader Bert en een aantal familieleden het toneelspelen in het bloed heeft zitten. Vanaf dat moment was Arie breed inzetbaar. Niet alleen stond hij in diverse rollen 'op de planken', hij deed ook ontzettend veel achter de schermen. Zo droeg hij onder meer zorg voor het decor, leidde vele producties en bekleedde sinds 1990 diverse bestuursfuncties. Niet alleen in Mariahout maakt de vereniging van zijn enthousiasme gebruik, in provincie Noord-Brabant maakt hij zich ook sterk voor het amateurtoneel.

Dankbaar
Toneelvereniging Mariahout wil Arie en zijn vrouw Henny bedanken voor de tomeloze inzet voor de club. Ze gaan gelukkig nog niet stoppen. Arie legt alleen zijn functie binnen het bestuur neer. Het decor zal bijvoorbeeld nog steeds onder zijn verantwoordelijkheid blijven vallen. Joan Briels roemde zijn prachtige bouwwerken en de zuinigheid die Arie heeft met materialen. "Het hergebruiken van decorstukken en het rechtslaan van spijkers", weet Joan Briels. "En als eerste komen en als laatste gaan." Wethouder Briels haalt ook even het indrukwekkende stuk over dementie aan, waarin Arie een belangrijke rol speelde. "Deze penning wordt aangevraagd door jouw collega's uit de vereniging", zegt Joan. "En dit is een heel gemakkelijke toekenning. Dubbel en dwars verdiend." Na het uitreiken van de penning, oorkonde en bloemen gaat de officiële vergadering weer verder. De laatste agenda opgesteld door secretaris Arie Gevers kan nu gewoon naar verwachting afgerond worden.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding