Koningsdag op het Heuvelplein in Beek en Donk (archieffoto 2015)
Koningsdag op het Heuvelplein in Beek en Donk (archieffoto 2015) Foto: Joost Duppen

Vrijmarkt voor jeugd en volwassenen

Algemeen Algemeen

Beek en Donk – Buiten de vele activiteiten tijdens het OranjeFestival op Koningsdag is er zijn er van 10.30 tot 17.00 uur ook een vrijmarkt voor de jeugd en volwassenen. Hier kunnen overbodige spullen verkocht of geruild worden die thuis niet meer nodig zijn.

Kinderen die hieraan mee willen doen kunnen zich gratis aanmelden voor een grondplaats op het festivalterrein aan het Heuvelplein. Volwassenen betalen slechts €5,00 voor een plek. Men dient dus zelf te zorgen voor een eventueel kleed of zeil om de spullen uit te stallen en een stoeltje om te kunnen zitten. Hiermee wil de organisatie de sfeer van weleer terugbrengen, zonder een straat vol marktkramen.

De vrijmarkt voor de jeugd is ook vorig jaar gehouden, echter toen niet op Koningsdag omdat het weer erg slecht was. Dit keer heeft de organisatie een uitwijkmogelijkheid voor alle activiteiten naar muziekcentrum het Anker. Wanneer de weersvoorspellingen slecht zijn, wordt enkele dagen voor Koningsdag besloten alle activiteiten van Koningsnacht en -dag te verplaatsen naar de indoor locatie. Hoe dan ook blijft de entree beide dagen gratis.

Aanmelden voor de vrijmarkten kan door een e-mail te sturen naar: colorfunlaarbeek@outlook.com.