Een bloemrijke akkerrand aan de Karstraat in Beek en Donk
Een bloemrijke akkerrand aan de Karstraat in Beek en Donk

Bloemrijke akkerranden in Laarbeek

Algemeen Natuur

Laarbeek - De eerste lentezon heeft zich al weer laten zien. Tijd om weer te gaan zaaien. Verschillende agrariërs en particulieren hebben weer aangegeven om ook dit jaar weer een rand op hun bouwland in te willen zaaien met een bloemen/graanmengsel.

Na alle enthousiaste reacties van vorig jaar wil het Laarbeeks Landschap ook in 2017 alle burgers en bedrijven van Laarbeek weer de mogelijkheid geven om zelf een bloemen- en graanrand in te zaaien in hun eigen tuin of rondom hun bedrijf. Prachtig om te zien in de zomer en ideaal als voedingsbron voor vogels in de winter. Daarnaast kunt u er natuurlijk zelf een mooi bloemboeket uit plukken.

Een mengsel van bloemen- en/of graanzaden voor maximaal 1.000-1.500 m2 kan gratis worden opgehaald na aanmelding. Graag hierbij uw gewenste aantal m2 vermelden. Na aanmelding kunt u het zaadmengsel op zaterdag 1 april tussen 10.00 en 14.00 uur komen ophalen op de locatie Karstraat 1 te Beek en Donk.

Bent u ook geïnteresseerd in het inzaaien van een akkerrand, een overhoek of in een mengsel van zaden voor in uw tuin, meld u dan aan bij coördinator Marcel van der Heijden via e-mail: marcel.vanderheijden@hotmail.com. Aanmelden voor 1 april 2017. Voor meer informatie over de activiteiten van Laarbeeks Landschap kunt u terecht op www.laarbeekslandschap.nl.