Afbeelding

Dorpsraad Beek en Donk zoekt voorzitter

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - De dorpsraad in Beek en Donk is vanaf 2011 actief bezig het om leef- en woonklimaat voor de inwoners te verbeteren. Dit in prima samenwerking met vertegenwoordigers van de Gemeente Laarbeek.

Diverse projecten zijn hierbij gerealiseerd onder andere: het gaan gebruiken van de muziektuin als ontmoetingsplaats voor inwoners van Beek en Donk en hun gasten, het opzetten van een AED netwerk met ruim 230 goed opgeleide, vrijwillige hulpverleners, een buurtbus die pendelt in de kernen en daaromheen, het houden van een jaarlijkse collecte waarbij 16 goede doelen zijn betrokken. Ook kleinere initiatieven werden financieel ondersteund. Ruim 60 leefbaarheidsideeën zijn in deze 6 jaar gesteund. Enkele voorbeelden daarvan zijn: zoutbakken, social sofa's, de rijdende winkel voor minima, beveiliging van het dierenparkje, banken bij een jeu-de-boulesbaan, etc.

De dorpsraad heeft een aantal commissies die een specifiek onderwerp behartigen zo zijn er de commissies : verkeersveiligheid, publiciteit en leefbaarheidsinitiatieven. Daarnaast zijn twee leden actief in de WMO-raad van de Gemeente Laarbeek. Wanneer een project de grens van Beek en Donk over gaat en het dus een Laarbeekse aangelegenheid wordt is altijd goed en doeltreffend samengewerkt met de dorpsraden van de kernen Lieshout, Mariahout en Aarle-Rixtel.

De huidige voorzitter, Wies Rooijakkers, heeft zich ingezet om de Dorpsraad de bloeiende stichting te laten zijn die het nu is. Daarvoor zijn ze hem na 7 jaren veel dank verschuldigd. Hij wil nu het voorzitterschap over dragen aan een opvolger. De Dorpsraad wil naast kandidaten uit de huidige leden deze vacature openstellen voor aanmeldingen uit de inwoners van Beek en Donk. Hiervoor zoeken ze kandidaten die: in Beek en Donk wonen, voldoende tijd beschikbaar hebben, beschikken over een MBO denk/werk niveau, in het bezit zijn van eigen vervoer, zich dienstbaar kunnen opstellen en goed in teamverband kunnen werken, ruime interesse in wat er leeft in Beek en Donk, goede communicatieve vaardigheden, een goede relatie met de Gemeente Laarbeek kunnen onderhouden en goed overzicht kunnen houden en delegeren.

Kandidaten kunnen zich aanmelden door een mail met hun persoonlijke gegevens en motivatie te sturen naar info@dorpsraad-beekendonk.nl. Deze mail moet bij het secretariaat binnen zijn voor zaterdag 15 april 2017. In de week van 24 april worden gesprekken gevoerd en in de vergadering van 22 mei zal de kandidaat voor worden gesteld aan de dorpsraadleden waarna een inwerkperiode van een maand volgt. Daarna zal in de vergadering van 3 juli de officiële benoeming plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-25042032 of 06-53899703 of kijk op www.dorpsraad-beekendonk.nl.