De rolschaatsters met trainster Shirley (2e van rechts)
De rolschaatsters met trainster Shirley (2e van rechts)

Eerste roldanswedstrijd voor RC de oude molen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De eerste internationale klasse wedstrijd van het seizoen werd op 18 en 19 maart gereden. 5 rijdsters van RC de Oude Molen hadden zichzelf geplaatst, door middel van een test, om deel te nemen aan deze wedstrijd en reisden zaterdag en zondag af naar Bergen op Zoom.

Al vroeg op de zaterdagochtend vertrokken Naïla, Cloë en Shirley naar Bergen op Zoom. Bij de mini's hebben Naïla en Cloë twee verplichte dansen laten zien. Soms was het lastig om het goede patroon te rijden omdat de baan groter is dan in Beek en Donk. Ook de zenuwen speelden een rol waardoor niet alles vlekkeloos verliep. Toch was Shirley niet geheel ontevreden over de prestaties, het is tenslotte pas de eerste wedstrijd. Naïla behaalde een 10e plaats en Cloë een 12e plaats.

Zondag moest er nog vroeger vertrokken worden dan zaterdag. Om 7.00 uuur stonden Kimberly, Floortje, Julia en Shirley klaar om naar Bergen op Zoom te gaan. In de cadetten reden Kimberly en Floortje twee verplichte dansen en een vrije dans. Na een wat onzekere start voor beide dames probeerden ze zich te herpakken bij de vrije dans. Voor Floortje pakte dit goed uit en reed naar kunnen. Kimberly kon de zenuwen helaas niet de baas worden en maakte wat foutjes. Floortje behaalde een 10e plaats en Kimberly een 14e plaats. Na de cadetten was het de beurt aan Julia bij de junioren. Als eerste reed Julia haar verplichte dans, de waltz. Ze straalde op de vloer en kwam sterk voor de dag. Ook de styledance voerde ze goed uit. De junioren is een moeilijke klasse, het is een sterk deelnemersveld. Als laatste reed Julia haar vrije dans, wederom prima uitgevoerd. Dit resulteerde in een mooie 5e plaats. Over het algemeen is Shirley tevreden over de resultaten, "maar er is nog werk aan de winkel!".