Henk van der Bruggen in actie
Henk van der Bruggen in actie Foto: Micle de Greef

Henk van der Bruggen bezorgt teams ATTC'77 winst

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De reserves van tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel moeten het seizoen uitspelen met invallers. Met name de heren van het derde team helpen Johan Voorhout en Frederieke van de Poel uit de brand.

Deze week viel Henk van der Bruggen in terwijl hij op dezelfde avond ook zijn eigen wedstrijd moest spelen. Conditie heeft vutter Henk, die regelmatig op de fiets tussen Gemert en Aarle-Rixtel op en neer pendelt, voldoende. Hij won vier wedstrijden gelijk verdeeld over de beide teams waardoor ze allebei wonnen.

Het vierde team speelde op zaterdagmiddag in Heeze tegen de Meppers 3. Werner Doensen begon goed door in vier games van Tim van den Broek te winnen. Ook Vincent Braak won zijn eerste wedstrijd waarna Jeroen Doensen in Johan Cuijten zijn meerdere moest erkennen. Na de verloren dubbel kwamen de ATTC-ers weer op voorsprong door degelijk spel van Werner. Twee wedstrijden later stond de thuisclub weer voor, toen ook Jeroen van Stefan Thijs won. De sterk spelende Cuijten had daarna geen enkele moeite met Werner, dus was het aan Vincent om er een gelijkspel uit te slepen. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk in het voordeel van de Meppers uitviel. Halverwege de competitie staan de heren op de veilige vierde plek net achter Een en Twintig 4.

In de zesde klasse H speelde het vijfde team uit tegen Bergeijk 6. Stephan Vergroesen, Dennis van der Putten en Bart Willems konden geen vuist maken tegen de ervaren mannen uit Bergeijk. Alleen Bart en Dennis wisten ieder één wedstrijd te winnen en ook in de dubbel was ATTC te sterk. Door de 7-3 nederlaag is de achterstand op de nummer 3 Bergeijk vergroot naar 5 punten en zal het in de tweede helft van de competitie lastig worden om weer aansluiting bij de top 3 te krijgen.

Het zesde team is de competitie heel goed begonnen met drie eclatante overwinningen toen ze het sterke ATTV'71-2 troffen. Ze verloren met 9-1. Afgelopen week moesten ze zich weer herpakken en proberen de tweede plek veilig te stellen. Tessa van den Boogaard en Koos Martinali moesten het echter zonder Johan Heurter en Thijs Smulders stellen tegen de nummer 3 Best 3. Juul Verbeeten uit het 7e team viel in, maar kon niet voor een verrassing zorgen. Koos wist twee wedstrijden te winnen en Tessa kwam één maal tot een overwinning. Samen wonnen ze nog het dubbel zodat de schade beperkt bleef tot een 6-4 nederlaag. Best staat nu tweede, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Overige uitslagen
ATTC'77 1 – Valkenswaard 1 9-1
ATTC'77 2 – Valkenswaard 3 8-2
ATTC'77 3 – Renata 5 6-4
Meppers 4 – ATTC'77 7 6-4