Archieffoto Budoclub Beek en Donk
Archieffoto Budoclub Beek en Donk

Goede prestaties Beek en Donkse Judoka's

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Er vonden afgelopen zondag weer diverse toernooien in de regio plaats waar judoka`s van Budoclub Beek en Donk actief waren. Zo was er een Lage banden toernooi in Gemert en het Kokatoernooi in Middelbeers.

Lage banden toernooi Gemert
Vijf judoka`s van Budoclub Beek en Donk namen in Gemert deel aan het lage banden toernooi dat door de plaatselijke judovereniging werd georganiseerd. Evi Somhorst deed enorm haar best, maar had wat pech. Zij doet vaak mee aan toernooien en het lukt steeds beter om het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken. Ga zo door! Tijn Korsten zat in een erg zware poule, maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Hij won in ieder geval 2 keer een partij met wazari`s.

Met Rens v.d. Loo gaat het ook ieder toernooi beter. Tijdens zijn partijen laat hij iedere keer zien dat hij weer nieuwe dingen heeft geleerd. Lennert van Rijbroek verloor de meeste partijen, maar liet zien dat hij vooruit gaat en goed luistert naar zijn coach. Ook Tjeerd van Rijbroek was goed bezig. Hij verloor helaas en het was steeds net niet: van een achterstand van 2 wazari`s terug komen naar een gelijke stand maar uiteindelijk nog net verliezen. Volgende keer beter!

De uitslag was als volgt: 2e plaats: Tijn Korsten, 3e plaats: Rens v.d. Loo, 4e plaats: Evi Somhorst, 5e plaats: Lennert en Tjeerd van Rijbroek.

Kokatoernooi Middelbeers
Een Kokatoernooi is een toernooi voor judoka's die al op een hoger niveau gaan judoën. Namens Budoclub Beek en Donk deden er 2 judoka's mee aan dit toernooi, Rick Bolwerk en Sven Beckers. Nadat de weging was geweest en er nog even tijd was voor een boterham en wat te drinken, werden de judoka's na ongeveer een klein uurtje opgeroepen om naar hun poules te gaan.

Rick was als eerste aan de beurt, de eerste wedstrijd verloor hij met een houdgreep. Daarna werd hij sterker en ging er vol in, maar helaas partij 2 en 3 mocht ook niet baten. Maar de laatste wedstrijd liet hij zien wat hij kon en won hij met een prachtige Ippon. Goed gedaan Rick!

Daarna was Sven aan de beurt. De eerste wedstrijd kon hij helaas niet winnen, waar hij eerst een Ippon kreeg maar die werd ingetrokken, was hij even uit zijn concentratie en verloor helaas. Maar de volgende drie wedstrijden was hij weer in de win-modus en won hij met 2 Ippons en een Wa-zari. Goed zo Sven.

Rick ging naar huis met een 4e plaats en een mooie medaille, en Sven behaalde een 2e plaats met een zilveren medaille.

Alle judoka's gefeliciteerd namens Budoclub Beek en Donk.