Runnersclub presteert goed in Sint Anthonis

Lieshout - Met het aanbreken van de lente is het crossseizoen weer voorbij voor de hardlopers, dat betekent ook dat de eerste wegwedstrijden zich weer aandienen, dit weekeinde was dit in Sint Anthonis

De wedstrijd in Sint Anthonis is nog een beetje een overgangswedstrijd, omdat een groot gedeelte van het parcours door de boswachterij onverhard is, zo ook de laatste 500 meter. Door de hevige regenbui was de finishstraat verandert in een modderpoel. Door de leden van Runnersclub Lieshout werd goed gepresteerd, vijf persoonlijke records en 3 podiumplaatsen werden behaald. Hier en daar nog bekende namen, maar de jeugd komt eraan. Zo was Bart van Berlo de snelste RCL-er op de halve marathon in 1:32:27. De trail-runner verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 6 minuten en eindigde op een mooie 10e plaats bij de heren senioren. Nog een nieuwe naam, Rudy van Kempen Liep zijn eerste halve marathon in 1:40:57 goed voor een 22e plaats bij de senioren. Mies van Berlo, Hans Leenders en Twan Sterken hadden een mooi treintje. Onderweg werd Thean van Tiel ingehaald, even kon ze aanhaken maar moest na een paar kilometer weer lossen. Intussen kwam de regen met bakken naar beneden, maar het treintje ging door. Mies van Berlo finishte tenslotte in 1:41:54 en behaalde hiermee een 3e plaats bij de heren 60. Twan Sterken kwam over de finish in 1:42:24, goed voor weer een nieuw persoonlijk record en een mooie 23e plaats bij de heren 45. Hans Leenders liep naar een 20e plaats bij de heren 50 in 1:43:06. Hans loopt op 9 april de marathon van Rotterdam, met de vorm zit het wel goed. Thean loopt in Sint Anthonis altijd haar beste wedstrijden, behaalde al diverse malen het podium en ook dit jaar weer een mooie 3e plaats bij de dames 50. Marjan van den Tillaar, net als Thean ook deelnemer aan de Roparun, liep ook nu weer en persoonlijk record in 1:48:13, helaas net geen podiumplaats maar wel een mooie 4e plaats bij de dames 40, Marcel van Aspert liep in Sint Anthonis zijn eerste halve marathon en finishte in een prachtige tijd van 1:52:09. Marcel werd met deze tijd 33e bij de heren 45. Coen Sanders wilde in Sint Anthonis zijn snelheid testen en koos voor de 5 kilometer, doel was om onder de 19 minuten lopen. Helaas werd het 19:04, maar wel een mooie 2e plaats bij de heren 40. In deze categorie behaalde Harold van Vliet een prachtige 6e plaats in een nieuw persoonlijk record van 24:16.

In Hapert liep Gail Marges haar eerste halve marathon tijdens de Kempenrun. Zij legde de ruim 21 kilometer af in1:52:00. Wendy Vane liep 10 kilometer bij de Stevensloop in Nijmegen, zij finishte in 59:32. Dennis van de Meulengraaf volbracht de strandmarathon van Zandvoort naar Scheveningen in 4 uur en 28 minuten, wel 42 kilometer met de wind op kop.