Afbeelding

Hurkmans Plaatwerk BV verspeelt belangrijke punten

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Zeer kostbaar en duur puntverlies werd er geleden door Hurkmans Plaatwerk BV in de minieme kans die zij nog hadden op de titel in de B-klasse. Café Thuis, toch niet bekend om haar grootse daden dit seizoen, bleek een te lastig te nemen horde voor de nog ongeslagen huidige nummer 3.

Café Thuis startte voortvarend in het duel en leidde met 2-0 na een tiental speelminuten. Via twee treffers van W. van Berlo kwam Hurkmans weer op gelijke hoogte, waarna Café Thuis via de gouden voet van T. van Berlo de voorsprong herstelde. Hurkmans kon die schade nog herstellen, maar verder dan een gelijkspel kwam het niet. De titelaspiraties lijken zo in de ijskast te kunnen gezien het feit dat Aben & Slag nu aan één zege voldoende heeft om het kampioenschap binnen te slepen. Overigens, Café Thuis, bezig aan een prima reeks, wist met dit punt de 5e plek in de rangschikking in handen te krijgen.

DK Garagebedrijf is klaar voor dit seizoen. Lange tijd streden zij ook mee om de titel, ware het niet dat een aantal puntverliezen in het slot ze de das om deed. Het slotakkoord van dit seizoen was er eentje om de vingers bij af te likken. T. van Oort had het op zijn heupen en in zijn voeten. Maar liefst zevenmaal kon hij het speeltuig tegen de touwen jagen. Opponent BrabantTent keek lijdzaam toe hoe het voor de 2e achtereenvolgende keer een pak slaag kreeg. Het begin was nog wel florissant te noemen; een 1-0 voorsprong werd brutaalweg genomen. Het vervolg was armetierig. BrabantTent snakt naar het eind van dit seizoen. DK Garagebedrijf mag zich content voelen met een prima jaargang en een 12-3 zege tot besluit.

In de A-klasse kende Rijwielhandel van den Berg een vruchtbare avond. Een fijne pot voetbal tegen Heesakkers Administratie & Advieskantoor werd in eerste instantie met 2-1 verloren, maar reglementair bleek er iets niet op orde te zijn aan de zijde van Heesakkers, waarna de uitslag van dit duel werd omgezet in een 5-0 overwinning voor de Rijwielhandel. Daardoor mag de Rijwielhandel zichzelf ook komend seizoen A-klasser noemen en degradeert FC van de Burgt uit de A-klasse. Voor Heesakkers waren de druiven zuur, want een zege had ze boven 1.FC Geerts naar plek 3 getild. Noemenswaardig dat ze de consequentie van deze administratieve fout als sportieve verliezers droegen.

1.FC Geerts, het speelde deze avond tegen kampioen Café-Zaal de Tapperij, kon daardoor een flinke stap zetten om plek 3 te behouden. Het wist warempel op voorsprong te komen en deze een tijdje te stabiliseren. Café-Zaal de Tapperij, altijd goed voor een doelpunt, wachtte haar momenten geduldig af. Deze kwamen ook en daarmee deed het 1.FC Geerts de das om. N. Peters was de grootste beul met 2 goals. Zo gaf De Tapperij haar huidige titel nog meer cachet door voor de 18e keer te winnen. Het werd 3-1. 1.FC Geerts kent nog steeds Heesakkers in de nabijheid, dus de overwinningen in de resterende 2 duels zijn meer dan welkom.

Een evenwichtig treffen tussen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs en Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt kende uiteindelijk een winnaar. Tot een kwartier voor het einde ontwikkelde dit duel zich tot een gelijke verdeling van de goals. Kwam de één op voorsprong, trok de ander de stand weer gelijk. Pas met de slotfase in zicht werd Lindeboom wat doortastender. T. Kluijtmans en P. Alvarez besloten met beiden hun 2e goal dat Sevenmiles voldoende had tegengesparteld en besliste het duel in Lindebooms voordeel: 5-3. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, alleen een fijn potje zaalvoetbal, waarmee het met een ferme handdruk dit duel ook besloot.