Fototentoonstelling 'Over de Brug'
Fototentoonstelling 'Over de Brug'

Fototentoonstelling 'Over de Brug deel 2'

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Voor zowel het publiek als voor de heemkundekring was het eerste deel van de fototentoonstelling 'Over de Brug' een groot succes. De bezoekers hebben in grote aantallen genoten van de getoonde foto's en heemkundekring De Lange Vonder heeft haar verzameling weer uit kunnen breiden en de geschiedenis van Beek en Donk weer iets meer kunnen beschrijven.

Gezien de belangstelling, afgelopen zondag, lijkt ook het vervolg een succes te worden. Deze nieuwe expositie betreft de personen die gewoond hebben ( en soms nog wonen) in de Lekerstraat, Brakenstraat, Trentstraat, Wellestraat, Leekbusweg, Venstraat, Peeleindseweg , Boonhol en Bosscheweg. Het accent ligt weer op de periode van 1940 tot 1980 en vooral die foto's die op de genoemde locaties zijn gemaakt. Doordat in genoemde straten soms veel fabrieksarbeiders en soms veel middenstanders of boeren bij elkaar wonen is er een zeer gevarieerde expositie samengesteld. Er zijn foto's van de middenstand die bij Sluis-6 ontstaan is, maar ook van de fabrieken aan het kanaal, de fabrieksarbeiders in de woonstraten en de boeren in het buitengebied. In deel 1 betrof het vaak zeer wisselende bewoning, nu zijn er diverse locaties waar families al diverse generaties zijn blijven wonen.

Een interessante tentoonstelling die zeer de moeite waard is. De tentoonstelling is in de heemkamer aan de Parklaan (muziektuin) en is nog te zien op donderdag 27 april (Koningsdag) van 14.00 tot 17.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur. Bovendien bent u nog welkom op zondag 30 april van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.