Wandeltocht in de Nacht van de Vrijheid

Algemeen Evenementen

Laarbeek - Wereldwijd is er van alles aan de hand. Hongersnood in Afrika, een bloedige burgeroorlog in Syrië, diverse brandhaarden in andere gebieden. Wat mogen we blij zijn dat we in Nederland wonen. Hier leven we al meer dan zeventig jaar in vrijheid.

Amnesty viert die vrijheid in de nacht van 4 op 5 mei met een sponsorwandeltocht die letterlijk en figuurlijk van het donker naar het licht voert. De tocht van in totaal zestig kilometer begint met de dodenherdenking bij NM Kamp Vught en eindigt de volgende dag bij het Airborne monument in Eindhoven. Je kunt ook een deel van deze tocht lopen. In de vroege morgen van vrijdag 5 mei begint de laatste etappe van 22 km in Gemert. De lopers vertrekken om 06.00 uur vanuit de Blokhut van Scouting Willibrordus en worden rond 11.00 uur in Eindhoven verwacht, daar is een korte ceremonie met aansluitend een eenvoudige lunch.

De wandeling van Gemert naar Eindhoven gaat door mooie stukjes Brabant, zoals de Beemdkant, het Wilhelminakanaal, de Deense Hoek en het Dommeldal. Hij loopt dus ook door Beek en Donk en Lieshout. Onderweg zijn pauzemomenten met koffie en thee.

De tocht is een sponsortocht. De minimuminleg is €25,00 maar een groter bedrag is van harte welkom. De opbrengst gaat in zijn geheel naar mensenrechteneducatie in binnen- en buitenland.

Als je van wandelen houdt, als je wilt laten zien dat vrijheid iets met je doet of als je graag in contact komt met gelijkgestemde wandelaars, dan ben je van harte uitgenodigd om mee te doen. Meer informatie over de tocht vind je op de website. Je kunt je hier ook aanmelden. Mail info@nachtvandevrijheid.amnesty.nl en zie www.nachtvandevrijheid.amnesty.nl. Kijk ook op Facebook: Nacht van de Vrijheid 4-5 mei. Voor telefonische inlichtingen: tel. 0492-368362