Vincent Braak in actie namens ATTC'77 4
Vincent Braak in actie namens ATTC'77 4

Heel verrassend twee kampioenen bij ATTC´77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De tafeltenniscompetitie was spannend tot het laatste moment met een verrassende ontknoping voor het eerste en vierde team van ATTC´77 uit Aarle-Rixtel.

Het eerste team heeft het hele seizoen tweede gestaan waarna William Vlamings, Bart Boetzkes en Jean Paul Kanters vorige week de koppositie van Bergeijk 3 overnamen. De laatste wedstrijd speelde Bergeijk thuis tegen hekkensluiter MTTV´72-1 en moest ATTC bij de nummer 3 Valkenswaard 1 op zoek. Bergeijk, dat met een invaller moest spelen had de beste papieren, maar ATTC vocht voor elk punt. William en Jean Paul wonnen ieder twee partijen en Bart scoorde een hattrick. De dubbel verloren William en Jean Paul nipt met 14-12 in de beslissende vijfde game. Met de 7-3 overwinning op zak was het afwachten wat de concurrentie gedaan had. Na een voorzichtig telefoontje naar Bergeijk was daar de ontlading, kampioen en eindelijk weer terug naar de eerste klasse.

In de vijfde klasse L is het vierde team verwikkeld in een strijd om wat leek de tweede plek. Vorige week wisten de heren al te winnen van de toenmalige koploper Geenhoven 3, waardoor de Meppers met 57 punten de koppositie overnam. Geenhoven volgt op twee punten en ATTC op vier punten. Deze week speelden Vincent Braak, Werner en Jeroen Doensen thuis tegen de Meppers en er moest minimaal met 7-3 gewonnen worden om hen voorbij te gaan en tweede te worden.

Er werd menig spannend potje gespeeld, maar met name de broers Doensen waren oppermachtig. Zij wonnen al hun wedstrijden. Vincent had het een stukje moeilijker, maar wist ook twee keer te scoren en samen met Jeroen de dubbel. De eindstand was 9-1. Doordat Geenhoven 'maar' met 6-4 gewonnen had, gingen de heren ook Geenhoven voorbij. Met slechts één punt meer was het kampioenschap een feit. Volgend seizoen wacht de uitdaging om het team te handhaven in de vierde klasse.

Het tweede, derde, vijfde en zevende team zijn in de middenmoot geëindigd en het zesde team heeft in een rechtstreeks duel met Best 3 gestreden om de tweede plek en gewonnen. Zij mogen nog een promotiewedstrijd spelen om alsnog te promoveren naar de vijfde klasse.

ATTC'77 1, met vlnr: Jean Paul Kanters, William Vlamings en Bart Boetzkes