Één laatste horde voor Next/Bedovo Dames 1

Beek en Donk - Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen reisde Next/Bedovo Dames 1 weer af naar het pittoreske Limburg, gemeente Nuth. Vorige wedstrijd werd eenvoudig gewonnen tegen Vludoc '98 DS1 dus nog een overwinning op het team zou een mooie afsluiting van het seizoen zijn.

Beide clubs bleken vanaf het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd te zijn. Next/Bedovo Dames 1 wist een kleine voorsprong op te bouwen door een servicereeks, maar hierop wist Vludoc '98 toch weer in te lopen. Tot op het laatst van de set bleef het spannend, maar Vludoc '98 wist net de set binnen te halen. De volgende 3 sets bestonden uit hoogtepunten en dieptepunten aan de kant van Bedovo. Goede rally's, aanvallen en blocks werden afgewisseld door onnodige fouten. Toch bleek Next/Bedovo Dames 1 de laatste 3 sets sterker dan de club uit Nuth. Ze vertrokken naar huis met 4 punten op zak. Op 6 mei staat nog de laatste uitdaging van het seizoen gepland, Next/Bedovo Dames 1 moet dan nog één laatste keer knokken voor een overwinning om in de promotieklasse te blijven.

Café Thuis/Bedovo Heren 1 speelde tegen de nummer 7 van de competitie. De eerste set begon het vaandelteam voortvarend en werd zonder enige moeite binnen gehaald met 16-25. Interim coach Bart Rovers was dan ook dik tevreden en stuurde de 2e set dezelfde 6 namen het veld in om de klus te klaren. Ook in de 2e set werd er goed begonnen, maar al snel kwam de klad er in. Menig speler keek hunkerend naar de bank om maar gewisseld te kunnen worden, Bart Rovers hamerde er nogmaals op dat de 6 spelers in het veld het moesten doen, er werd niemand gewisseld!

Café Thuis/Bedovo H1 haalde tegenstander Athos nog wel bij, maar moest aan het einde van de set zijn meerdere erkennen en verloor deze dan ook met 25-23. Naast het setverlies raakten de mannen ook nog Paul Verhoeven kwijt, daar zat geen puf meer in. Tijd voor de rentree van Bart Delpeut als speler en niet als libero. Bart had het bij tijd en wijlen lastig op het midden, maar mede door enkele slimme prikballen pakte hij zijn punten wel mee. Set 3 en 4 waren een kopie van elkaar. Athos vond het allemaal wel prima en Bedovo H1 wilde zo snel mogelijk naar de bar. Beide sets werden met 21-25 gewonnen.

Vludoc '98 DS1 – Bedovo DS1: 1-3. (27-25, 21-25, 24-26, 17-25)
VC Athos '70 HS1 – Bedovo HS1: 1-3. (16-25, 25-23, 21-25, 21-25)
VC Polaris MA1 – Bedovo MA1: 3-1. (21-25, 25-13, 25-19, 25-18)
VC Polaris MC3 – Bedovo MC1: 0-4. (16-25, 24-26, 17-25, 16-25)