Boksen bij Riny Heesakkers
Boksen bij Riny Heesakkers

Laarbeek Actief groeit door

Algemeen Sport

Laarbeek - De afgelopen meivakantie heeft Laarbeek Actief weer een groot aantal activiteiten georganiseerd. Net als de voorgaande vakanties waren de activiteiten in deze vakantie wederom een groot succes. In de meivakantie trokken ruim 380(!) kinderen naar de verschillende activiteiten die Laarbeek Actief deze vakantie heeft opgezet.

Activiteiten
Laarbeek Actief heeft voor zowel jong als oud een groot aantal activiteiten op touw gezet. Zo werden er voor de jeugd onder andere clinics Freerunnen en Paintballen in de gymzaal verzorgd. Naast deze activiteiten vonden er ook nieuwe activiteiten plaats, voor de jongste jeugd van 3 t/m 5 jaar. Voorbeelden hiervan zijn onder andere kleuter survival, spellencircuit. Ook Facebook-games en crossboxing voor de oudere jeugd was nieuw en succesvol.

In samenwerking met de 3 tennisverenigingen in Laarbeek actief, gaven zij een super leuke en leerzame tennis clinic voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar. Boksen bij boksschool Riny Heesakkers was wederom een groot succes. Hier kwamen veel kinderen op af en zo bood Riny een T-shirt van Nieky Holzken aan, dit shirt werd verloot onder de kinderen die deel hebben genomen.

Naast activiteiten voor de jeugd stond er ook een activiteit gepland voor de 55+ categorie. De Beweegtuin in Lieshout was hier het decor van. Onder grote belangstelling werd hier ontzettend veel gesport. Nu 2 momenten in de week kunnen de ouderen komen sporten onder begeleiding. Op dinsdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

In samenwerking met verschillende verenigingen en gymzalen hebben ze de Laarbeekse kinderen en ouderen een sportieve en leerzame vakantie bezorgd.

Vrijdag 5 mei was het straatvoetbal Laarbeek op het Piet van Thielplein. 13 teams hebben zich aangemeld in de categorie 6 t/m 15 jaar en streden om de titel. Er werd enorm sportief gespeeld.

Zomervakantie activiteiten
In de eerste en tweede week van de zomervakantie, week 29 en 30, vinden er weer sportactiviteiten zowel voor de jeugd als voor volwassenen plaats. Houd de Facebook pagina 'Laarbeek Actief' en www.laarbeekactief in de gaten, voor inschrijving.

Doel
Het doel van deze activiteiten is om zoveel mogelijk mensen binnen Laarbeek, van jong tot oud, plezier te laten hebben in bewegen. Laarbeek Actief wil deze mensen aan het sporten krijgen, én behouden. Daarnaast kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten in de gemeente.

Samen met Laarbeek Actief hebben ook de verenigingen ervoor gezorgd dat dit een zeer geslaagde vakantie was. Laarbeek Actief wil dan ook via deze weg alle verenigingen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat de meivakantie een groot succes is geworden!

Samenwerking
Laarbeek Actief werkt nauw samen met de lokale verenigingen. Zo worden er enthousiaste kinderen vanuit de activiteiten doorgestuurd naar de verenigingen, waardoor deze extra leden kunnen verwelkomen. Verenigingen binnen Laarbeek denken mee en geven zo ook hun draai aan de activiteiten. Het spreekt dus ook voor zich dat de samenwerking erg belangrijk is.

Informatie/inschrijving
Omdat de activiteiten de afgelopen vakanties een groot succes waren zal Laarbeek Actief ook de komende periode zich inzetten voor de Laarbeekse jeugd, volwassenen en ouderen. Wil je meer informatie of wil je de foto's van de activiteiten bekijken? Kijk dan op de Facebookpagina: LaarbeekActief. Hier blijf je op de hoogte en vindt je informatie over sportactiviteiten binnen de gemeente Laarbeek. Voor vragen en inschrijven kan je terecht bij Jaccy van den Enden: jvdenden@vierbinden.nl.