Donckse Wij-ing
Donckse Wij-ing

Feest van de Donckse Wij-ing

Algemeen Kerkberichten

Beek en Donk – Bij de St. Leonarduskapel aan de Goorloop, hoek Kapelstraat/Lage Heesweg, wordt zondag 28 mei om 10.00 uur een openluchtviering gehouden.

Dit jaar is het een Eucharistieviering, voorgegaan door Pastoor Jos Verbraeken en diaken/gildeheer Franklin De Coninck. Het is een sfeervol samenzijn van gildebroeders, gildezusters, vrienden en buurtgenoten, vereerders van St. Leonardus uit Beek en Donk en wijde omgeving.

Deze feestelijke viering voert meer dan duizend jaren terug toen De Donck een belangrijke bedevaartplaats was van de H. Leonardus, de patroon van het gesloten Leonarduskerk en de patroon van het gilde. In de loop der jaren is de verering van de H. Leonardus over heel Europa verspreid..

De Eucharistieviering wordt opgeluisterd door de dames van het Leonarduskoor o.l.v. Jolanda Vos met orgelbegeleiding van Tony Werners' Graag nodigt het gilde u van harte uit bij deze viering aanwezig te zijn. Er is een mogelijkheid voor het opgeven van een misintentie, via e-mailadres: Info@gildesintleonardus.nl of per telefoon 0492-463005. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats breng dan zelf een klapstoel mee.