Afbeelding

"Ik ga de berg beklimmen om alle ellende eraf te gooien"

Algemeen Algemeen

Lieshout - Over enkele dagen vertrekt het volledige team van Kanters Special Products uit Lieshout richting Alpe d'HuZes. Een week lang verblijven de medewerkers er om anderen te helpen en hun tien collega's aan te moedigen die op 1 juni de berg gaan beklimmen. 'Team 24 Kanters' is onderdeel van BIG Challenge, een groep deelnemers uit de intensieve veehouderij die zich samen inzetten om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Op zaterdag 13 mei hield het bedrijf een Open Huis en een sponsorbarbecue om extra geld op te halen voor dit goede doel.

"Tijdens Alpe d'HuZes leef je in een bubbel, de perfecte wereld" begint Peter Zondervan, Commercieel Directeur van Kanters Special Products. "Het is fantastisch dat we dit als team mogen gaan beleven." Gekleed in helderblauwe polo's geven de medewerkers tijdens het Open Huis rondleidingen in de keuken van hun bedrijf, waar ze producten voor de intensieve veehouderij produceren. Op de voorkant van hun shirts staat een hart afgedrukt met daarin de tekst 'Keihart'. "Dit hart vat in één woord samen wat de deelname aan Alpe d'HuZes voor ons betekent ", legt Peter uit. "We hebben hart voor de mensen die strijden tegen kanker en iedereen die daarbij betrokken is. We hebben hart voor alle mensen die tijdens Alpe d'HuZes gaan 'hart'lopen. En we hebben hart voor de veehouders, onze doelgroep. Daarom zijn wij supporter van BIG Challenge."

BIG Challenge 'farmers against cancer'Ineens tikt een man op de schouder van Peter. Het is Mathee Kamp van BIG Challenge. "Wat een verrassing!" roept Peter. De mannen schudden elkaar hartelijk de hand waarna Mathee vertelt over het ontstaan van BIG Challenge. "Herman Houweling was varkenshouder en ongeneeslijk ziek. Hij wilde nog iets betekenen in de strijd tegen kanker en besloot in 2009 de Alpe d'HuZes te beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek. Herman was ook trots op de positieve ontwikkelingen in de varkenshouderij. Om de sector te promoten, startte hij de actie BIG Challenge. Hij betrok andere enthousiastelingen uit de varkenshouderij bij zijn actie en haalde 113.000 euro op voor het KWF."
Gesteund door Mathee Kamp uit Aarle-Rixtel fietste Herman tweemaal de berg op. Toen Herman een jaar later overleed, zette Mathee de traditie voort. Anno 2017 bestaat BIG Challenge uit maar liefst 160 deelnemers uit de gehele intensieve veehouderij, waaronder dus ook de mensen van Kanters Special Products. "Herman zou trots zijn", besluit hij. "En nu is het mijn droom om ook de tuinbouw en akkerbouw bij BIG Challenge te betrekken!"

Kaarsen
"Ik ga de berg beklimmen om alle ellende eraf te gooien", onthult een medewerkster van Kanters Special Products. Een aantal weken geleden heeft zij haar laatste behandeling voor borstkanker gehad. Zij wil de periode afsluiten door samen met haar collega's de berg te beklimmen. In een kraampje verkoopt zij kaarsen aan de bezoekers waarmee buiten een symbolisch hart wordt gebouwd voor de vechters tegen kanker, zij die het wel of niet overleefd hebben, hun familie en vrienden. Wilt u de medewerkers van Kanters Special Products sponsoren? Ga voor 1 juni naar www.opgevenisgeenoptie.nl en doe uw donatie aan team BIG CHALLENGE 24 Kanters.