Actief voorjaar bij KBO Lieshout

Algemeen Senioren

Lieshout - In het voorjaar zijn er altijd veel activiteiten bij de Lieshoutse seniorenvereniging. De maand mei wordt afgesloten met een mis voor overleden leden, een kienavond en een bijeenkomst van de leesclub.

De Heilige Mis voor overleden leden wordt op zondag 21 mei opgedragen in de St. Servatiuskerk in Lieshout. Aanvang 9.30 uur.

Op vrijdag 26 mei is er weer een kienavond van KBO Lieshout. Zoals altijd in de Grote Zaal van het Dorpshuis. De avond is voor iedereen toegankelijk. Aanvang kienen 20.00 uur, de zaal gaat om 19.00 uur open. Een uurtje dus om gezellig te kletsen of te kaarten.

Op dinsdag 30 mei komt de leesclub bij elkaar. Deze keer wordt 'Ons soort mensen' van Juli Zeh besproken. In Duitsland is het een bestseller. Het boek gaat over Unterleuten, een klein dorp in de vroegere DDR. Een investeringsmaatschappij gaat er een groot windmolenpark neerzetten. Het heeft grote gevolgen voor de verhoudingen in het dorp.

Jaarlijks worden de vrijwilligers van KBO Lieshout een dag in het zonnetje gezet. Woensdag 7 juni vindt deze vrijwilligersdag plaats. Dit jaar zijn ze te gast bij het Sint Servatiusgilde aan de Beemdkant. Daar krijgen ze een uiteenzetting over de wereld van de gildes en ze gaan aan de slag met gilde-activiteiten zoals koningsschieten. De dag wordt afgesloten met een barbecue.

KBO Lieshout organiseert ieder jaar diverse reisjes en excursies. Maar liefst 73 leden gaan fietsend op vakantie naar Tulip Inn Hotel in Sevenum. Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni fietsen ze in de buurt van de Maas. En op woensdag 21 juni staat er voor reislustige leden een dagexcursie naar Rotterdam op het programma. Op de heenweg wordt in Ridderkerk Chocolade Atelier Van Noppen bezocht. 's Middags zijn er een rondvaart door de Rotterdamse havens en een bezoek aan de bijzondere Markthal. Op de terugweg gaan de deelnemers aan tafel bij restaurant De Ruif in Wagenberg.

Lijkt het u wat om u bij deze actieve vereniging aan te sluiten? Loop dan eens op dinsdagochtend binnen bij de Inloop in het Dorpshuis. Van10.00 uur tot 11.30 uur bent u van harte welkom voor een kennismaking of om u aan te melden.