Laarbeekse Veteranen weer op de fiets

Algemeen Algemeen

Laarbeek - De Laarbeekse Veteranen stappen zaterdag 10 juni op de fiets voor hun jaarlijkse tocht door Laarbeek en omgeving. Deze circa twee uur durende fietstocht is geschikt voor zowel de jongere als de oude veteranen en gaat vooraf aan de feestmiddag voor alle leden van de Vereniging. De start vindt plaats om 12.00 uur op De Nieuwe Werf aan het Wethouder Heinsbergenplein 6 in Beek en Donk is opnieuw uitgezet door de heren J. van den Bogaard en H. van Keulen.

De route voert de deelnemers naar de mooiste plekjes in de omgeving van Laarbeek om rond twee uur aan te kunnen sluiten bij de overige deelnemers aan de feestelijke middag. Waar men onder het genot van een glaasje en een hapje op het terras de onderlinge banden weer kan aanhalen. De feestmiddag met een loterij, waarvan sommige prijzen beschikbaar zijn gesteld door lokale winkeliers, wordt afgesloten met een warm en koud buffet.

Ondertussen worden herinneringen opgehaald en ervaringen uitgewisseld. Soms van gebeurtenissen uit Nederlands Indië of Nieuw Guinea maar steeds vaker ook van meer recente missies naar Bosnië, Afghanistan en Mali.

Vereniging De Laarbeekse Veteranen vindt zijn oorsprong in 1973 en is ontstaan vanuit de Veteranen voor Oud strijders Indië Beek en Donk. Al snel versterkt met de veteranen die gediend hebben in Nieuw Guinea. Na het ontstaan van de Gemeente Laarbeek in 1994 ontstond de Vereniging De Laarbeekse Veteranen met leden uit alle Laarbeekse dorpen.

Vanaf 2005 is de vereniging De Laarbeekse Veteranen opengesteld voor alle veteranen, wat ook betekende dat sinds in invoering van de nieuwe Veteranenwet in 2013 ook veteranen die nog in actieve dienst zijn, lid kunnen worden. Steeds meer van deze jonge veteranen hebben de weg naar de 'Laarbeekse Veteranen' weten te vinden.

Leden kunnen zich tot 4 juni, aanmelden bij de secretaris. Bent u veteraan en nog geen lid, maar wilt u meer weten dan kunt u ook contact opnemen met de secretaris: veteranenlaarbeek@gmail.com Telefoon: 0492-382674.