Robin Slaets
Robin Slaets

BC Mixed zeer succesvol op Bondskampioenschappen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk/Helmond – Als afsluiting van het jeugdseizoen worden door de Helmondse Badminton Bond (HBB) ieder jaar de jeugdkampioenschappen gehouden. In 5 leeftijdsklassen kunnen de kinderen laten zien wie de beste is. Dit jaar was het toernooi op zondag 21 mei in sporthal Suytkade in Helmond. Badmintonclub Mixed was goed vertegenwoordigd met 20 deelnemers. En met maar liefst 10 prijzen is het toernooi voor BC Mixed zeer succesvol verlopen.

Tijdens het toernooi werden er dubbel- en enkelpartijen gespeeld. De jongste deelnemers spelen in de pupillen klasse. Dat zijn kinderen in de leeftijd tot en met 9 jaar. Mirne Jansen werd daar kampioen in het enkelspel en Suzie Coppens en Irene Slaets werden eerste in het damesdubbel. Bij de heren werd Finn van de Wijdeven knap tweede en haalde hij met Rune van der Vorst de eerste plaats in het herendubbel. Een klasse hoger, in de D-klasse, liet Neva van der Vorst zien dat zij al het hele jaar de beste is. Ze won zowel het enkelspel als ook het dubbelspel met haar partner Mirne Jansen. Succes was er ook in de C-klasse. Daar werd Koss van de Wijdeven keurig tweede in het enkelspel en wisten Noah Hollanders en Jasper Wissmann beslag te leggen op de tweede plaats in het herendubbel.

Kampioensteams
Tussen de bedrijven door werden ook nog de jeugdteams die dit seizoen in de jeugdcompetitie kampioen zijn geworden in het zonnetje gezet. Bij BC Mixed waren dat dit jaar twee teams, Mixed 6 en 7. Beide teams waren inclusief hun begeleiders aanwezig en kregen van de bond een mooie medaille uitgereikt.

A-klasse
In de hoogste klasse van de bond was het deelnemersveld met name in het damesenkel dit jaar sterk. Alle spelers uit de hoogste competitieklasse hadden zich ingeschreven, dus het beloofde een spannende strijd om de titel te gaan worden. Robin Slaets van BC Mixed plaatste zich na twee poulewedstrijden voor de kwartfinale. De drie wedstrijden die ze daarna speelde won ze op overtuigende wijze. Een daarmee mag ze zich terecht HBB-jeugdkampioen damesenkel van het seizoen 2016-2017 noemen. Samen met haar dubbelpartner Eva Schardijn werd ze ook nog tweede in het damesdubbel.

Voor foto's en informatie over de vereniging kijk je op www.bcmixed.nl en op Facebook, Instagram en twitter.