Afbeelding

Fietste Mee voor het goede doel

Algemeen

Beek en Donk - Het is bijna weer zo ver. De route van de Fietste Meetocht staat weer in de steigers en is samengesteld door het gilde St. Leonardus en de Scouting Beek en Donk. Graag nodigen zij u van harte uit aan deze gezellige gezinsfietstocht deel te nemen. De fietstocht start weer bij de blokhut van de Scouting aan de IJsweg 1 (achter de vroegere basisschool De Raagten) en wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Frans van Zeeland. Men kan daar starten van 11.00 tot 13.00 uur.

Voor de Fietste Meetocht is een veilige route uitgezet van ongeveer 32 km met drie rustpunten. Bij elk rustpunt wordt u iets lekkers aangeboden. De kosten hebben zijn erg laag gehouden €3,00 per deelnemer. Kinderen beneden 12 jaar mogen gratis meefietsen Dit jaar fietst ook de Mountain Bike-groep (ATB) mee, maar zij hebben wel een eigen route vastgesteld.

Men gaat wandelen en fietsen om te genieten van de mooie natuur, maar ook omdat bewegen nodig is voor de gezondheid. Bovendien steunen zij hierbij een goed doel, want dit jaar is de opbrengst bestemd voor de gezinnen in Laarbeek die onder de armoedegrens leven. Het bedrag wordt via het bestuur van Vierbinden besteed aan kerstpakketten, die rond de jaarwisseling worden uitgereikt. Voor dit doel wordt ook een loterij gehouden. Loten kunnen bij de start en finish en bij de eerste controlepost worden gekocht. De prijs bedraagt €0,50 per stuk. De trekking is nog op dezelfde dag, na de fietstocht om 16.00 uur bij de blokhut van de Scouting ten overstaan van Wethouder Van Zeeland. De organisatie hoopt dat weer vele mensen uit heel Laarbeek en omgeving deelnemen aan deze gezellige fietstocht.