Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Kikkerconcert bij IVN Laarbeek

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Zoals voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een kikkerconcert, aan het begin van juni watermaand (zondag 4 juni). Het IVN heeft er weer zin in. Zoals gebruikelijk hebben ze dit jaar ook weer iets nieuws aan hun toch al prachtige natuurterrein mogen toevoegen; het voedselbos.

Een initiatief van de tuinwerkploeg, die hier een half jaar hard aan gewerkt hebben om te laten worden wat het nu al is, maar wat nog veel mooier gaat worden, wanneer alles straks gaat groeien en bloeien. Tijdens het kikkerconcert gaan ze hier extra aandacht aanbesteden, het bos wordt officieel geopend en om in het thema te blijven, want een voedselbos is er voor dieren, gaan ze de dieren die dit bos komen bezoeken extra aandacht schenken. Hiervoor is de bloemenweide uitgekozen om de insecten, bijen en vlinders die hier ook komen eten, een handje te helpen. Dus dit jaar geen vogelhuisjes timmeren maar hommelkastjes. Natuurlijk blijft het prutten in het blote voetenpad. In de mooie tuin rond de vijver is voor iedereen een plekje om te komen genieten van de sfeervolle en vrolijke muziek, en natuurlijk het kwaken van de kikkers.

Er is koffie, diverse soorten thee, met vlaai en natuurlijk een lekker glaasje fris, bier of wijn. In het gebouw is er weer de prachtige expositie van de fotowerkgroep 'Kiek Nou', met werkelijk unieke foto's van het mooie Laarbeek, toch maar mooi de groenste van Nederland en op weg om de groenste gemeente van Europa te worden. Iets waar iedereen heel trots op kan zijn. Voor het gebouw staan ook weer diverse kraampjes met uiteenlopende spulletjes, informatie en natuurlijk de jeugd IVN die meehelpen met het maken van de Hommelkastjes en informatie geven. Er kunnen ook waskaarsjes gemaakt worden van bijenwas.

Er is voldoende parkeergelegenheid, maar als het kan, liefst met fiets, ook daar is voldoende stalling. De entree is gratis en na al die jaren dat ze al kikkerconcerten geven, is gebleken dat het voor ouders zowel als kinderen een hele fijne en gezellige middag is waar ze ieder jaar weer nieuwe mensen mogen begroeten die komen genieten van dit unieke gebeuren. Het concert wordt gehouden in de Bimd, aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel en duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Kikkers wijzen iedereen de weg naar hen.