Flamingo's 1 viert het kampioenschap. Sponsor de heer Bart Corsten ontbreekt op de foto. Hij was helaas verhinderd om de kampioenswedstrijd bij te wonen Foto: Ine Coolen

Flamingo's 1 verdiende kampioen eerste klasse

Mariahout - In Merselo, Noord-Limburg, moest het zondag 28 mei gebeuren voor Senioren 1, dat wordt gesponsord door Auto Corsten. Even het karwei afmaken en de titel in de Eerste Klasse dameskorfbal binnen halen. De regenbui trok weg, het publiek stroomde toe en Flamingo's 1 was er helemaal klaar voor.

De Flamingo's aanval is twee minuten onderweg, laat direct mooie aanvallen zien, Martje trekt bij de korf weg naar voren en opent de score. Dat is een fijn begin, echter de volgende minuten loopt het nog niet vlot en is de scherpte bij de rood-witte dames nog niet optimaal. Coach John Nooijen neemt een time-out op acht minuten speeltijd en zet zijn ploeg op scherp. En met resultaat, Kim Vervoort scoort van afstand 0-2 en daarna lukt het Ada Kornuijt om een van haar doorloopballen af te ronden, 0-3. Merselo scoort vervolgens twee maal en haakt aan, 2-3. Neeltje Berkvens is trefzeker met een mooi afstandsschot 2-4. In de volgende aanval gooit Sanne Scheepers slim een balletje omhoog onder de korf waarbij een dame van Merselo ongeoorloofd stoort. De strafworp die volgt wordt helaas gemist. Flamingo's is in deze fase van de wedstrijd niet effectief genoeg om overtuigend te laten zien wie hier vandaag de beste is, maar blijft rustig zoeken naar meer kansen.

De supporters zien mooie aanvallen en er volgt kans op kans, maar ze willen uiteraard meer doelpunten zien. Sanne Scheepers herhaalt nog eens eenzelfde actie onder de korf en mag vanaf de stip aanleggen en ze zorgt zo voor 2-5. Kort daarna is ze ook loepzuiver van afstand, 2-6. Het lijkt erop dat Flamingo's hiermee het gat gaat slaan, maar de thuisploeg laat zich nog niet gek maken en scoort opnieuw tweemaal op rij, 4-6. Nog tien minuten te gaan tot de rust. Anouk van Eijndhoven tekent voor de 4-7 en nadat eerste Merselo 5-7 scoort, ontvangt Martje van de Broek een door Neeltje Berkvens terugveroverde bal. Martje maakt de doorloopbal beheerst af, 5-8. Flamingo's wordt steeds scherper in het afwerken van de kansen en bovendien is de rebound continu voor Flamingo's. Kim Vervoort legt aan van afstand en zet het verschil op vier doelpunten 5-9. Dan vindt Anouk van Eijndhoven haar teamgenoot Helen van Wanrooij die ze met een strakke pass aanspeelt. Helen scoort het wegtrekballetje, 5-10. In het andere vak mag Merselo een strafworp herkansen vanwege te vroeg inlopen, 6-10. In de laatste minuut treft Kim Vervoort nogmaals raak van afstand en zet de ruststand op 6-11.

Na een korte pauze betreden de ploegen het veld in een ongewijzigde opstelling. De zon is ondertussen goed doorgekomen en het wordt steeds warmer, maar Senioren 1 ruikt het kampioenschap en balt lekker door. Martje van de Broek verzilvert een strafworp waarmee het 6-12 wordt. In eerste instantie blijft een vakwissel uit vanwege een vergissing bij de scheidsrechter, maar uiteindelijk wordt er toch gewisseld. Er volgt een score van Anouk van Eijndhoven met een afstandsschot en in de verdediging wordt een strafworp veroorzaakt die Merselo verzilvert 7-13. Kim Vervoort schiet haar derde afstandsschot binnen, 7-14. Nadat Merselo nog een doelpuntje meepikt, mag Sanne Scheepers nog eens vanaf 2,5 meter een stip nemen, die ze opnieuw koelbloedig maakt, 8-15. Merselo zorgt vervolgens voor de 9-15 en daarna blijft lange tijd een doelpunt aan beide zijde uit. De Flamingo's coach past opnieuw een time-out toe en vraagt tegelijkertijd een wissel aan. Neeltje Berkvens verlaat onder applaus van de meegereisde aanhang het veld en Vera Leenders komt binnen de lijnen. In vijf minuten tijd breidt Flamingo's haar score uit naar dubbele cijfers door doelpunten van Manon van Eijndhoven, Kim Vervoort en Ada Kornuijt. Met nog vijf minuten speeltijd kan het kampioenschap Flamingo's niet meer ontgaan en schiet Anouk van Eijndhoven nog even een fraai afstandsschot binnen, 9-19. Manon de Beer wil ook graag nog een paar minuten speeltijd om een bijdrage te kunnen leveren aan deze kampioenswedstrijd. Martje van de Broek krijgt ook een welverdiend applaus als zij plaats maakt voor Manon. Het wordt een comeback om van te dromen. Ze is lange tijd afwezig geweest, maar niemand hoeft te wennen. Vanachter de korf legt Manon de Beer aan en scoort van korte afstand het twintigste doelpunt voor de kampioenen. Om het nog mooier te maken doet ze er nog een schepje boven op en zorgt ook voor het laatste en 21e doelpunt van Flamingo's. Op naar de Overgangsklasse!

Senioren 2 wint
Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, eindigt als vijfde door een 10-14 overwinning tegen Altior 3 in Heeswijk Dinther. In de eerste helft ging Flamingo's 2 met goaltjesdief Emma Leenders als een speer. Het stond 2-9 met de rust. Na rust was de schwung eruit en dacht de ploeg dat de buit al binnen was. Tien minuten voor tijd moest er nog even wat gas bij maar de winst kwam niet in gevaar.