Ook keeper Rick vd Heuvel (archief) wist de gelijkmaker niet te voorkomen

vv Mariahout laat belangrijke zege glippen

Mariahout - Op een zonovergoten sportpark trad het eerste elftal van vv Mariahout aan tegen Ulysses uit Megen. De ploeg uit Megen had een zeer goede uitgangspositie zondag door de 4-1 overwinning tegen SVOC '01. Zelfs bij een 2-0 overwinning van Mariahout was de ploeg uit Megen verzekerd van een plek in de 4e klasse.

Ze werden daarbij gesteund door een vijftigtal fanatieke doch sportieve en gezellige supporters van supportersvereniging 'De Donderjagers'. Ook het vaandelteam van korfbalclub De Flamingo's was van de partij, ze vierden hun mooie kampioenschap: dames proficiat, goed gedaan!

Mariahout moest in de 6e minuut al een tegenvaller verwerken omdat aanvoerder Serge van Hout door een liesblessure niet verder kon. Zijn vervanger Tom van de Bogaard viel echter prima in. De eerste kansen waren voor de ploeg uit Megen. Twee keer verscheen aanvaller Jarju Yunusa voor doelman Rick van den Heuvel, maar de aanvaller uit Megen was slordig in de afwerking. Ulysses liet Mariahout aan de bal, maar echt gevaarlijk werd het niet. Vooral rondom het strafschopgebied was de passing vaak slordig.

In de tweede helft wist Mariahout uit het niets de 1-0 te scoren. Zoals al vaker dit jaar stond Geert van Doorn op de goede plek om een afvallende bal op te pikken en goed binnen te schieten: 1-0. Na deze voorsprong veranderde het spelbeeld niet. Ulysses probeerde het bij 1-0 te houden en zette nauwelijks aan om iets te forceren. Tegelijkertijd moest Mariahout opletten omdat de spits (en aanvoerder) van Ulysses een slimme, gevaarlijke speler was. In de 65e minuut werd Dennis Veldpaus vervangen door Coen van Eijndhoven en in de 75e minuut werd Sander Scheepers vervangen door Stan Brugmans. Stan ging in de 81e minuut goed door op links en zette voor op Kevin Ketelaars, die nét tekort kwam om de 2-0 binnen te schieten. Even later moest Rob Wagemans naar de kant om verzorgd te worden, maar hij moest door omdat trainer Wim de Roy al drie wissels had toegepast.

In de 90e minuut gebeurde het dan toch, Ulysses scoorde de gelijkmaker notabene uit een ingooi van Mariahout! De bal kwam via via bij invaller Bas van Oudheusden, die de bal in de verre hoek tikte: 1-1. Supportersvereniging De Donderjagers ontstak het vuurwerk en begon vol overtuiging te feesten omdat het nu niet meer mis kon gaan. En Mariahout... Mariahout moet maandag 5 juni vol aan de bak tegen SVOC om handhaving veilig te stellen.