Fay Claassen
Fay Claassen

Laatste concert Wim Beeren Jazz Society met Fay Claassen & Band

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Via de gebruikelijke kanalen is inmiddels bekend geworden dat Wim Beeren Jazz Society gaat stoppen met de organisatie van de maandelijkse concerten in zaal Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel. Het allerlaatste concert gaat plaatsvinden op woensdag 21 juni met vocaliste Fay Claassen en haar band.

Voorwaar een bijzonder concert dus met een al even bijzonder stel uitmuntende musici: pianist Karel Boehlee, gitarist Peter Tiehuis, bassist Theo de Jong en tenorsaxofonist Toon Roos. Fay Claassen wordt wel eens de opvolgster genoemd van wijlen Europe's First Lady of Jazz Rita Reys.

Dit jaar won Fay nog de prestigieuze Preis der Deutschen Schalplattenkritik met het Peter Beets Trio voor de cd 'Live at the Amsterdam Concertgebouw'.Na een 'Gouden Plaat', een Edison Award en diverse tournees door Duitsland en Nederland is Fay Claassen dit jaar op tientallen Nederlandse podia, en op 21 juni dus in Aarle-Rixtel, te zien en te horen in het programma Luck Child, waarin ze naast eigen werk ook bekende popsongs naar prachtige jazz stukken wist om te vormen. Eerder won zij al een Edison Award, een Gouden Plaat en in de VS met haar dubbelalbum 'Two Portraits of Chet Baker': The Best Vocal Album of the Year.

Vanwege de te verwachten grote belangstelling wordt aangeraden op tijd aanwezig te zijn. Aanvang concert 20.30 uur, entree €10,00.