Grote verandering Aarle's Gildeweekend

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Een grote verandering voor de twee oudste verenigingen van Aarle-Rixtel. Aarle-kermis is al jaren niet meer wat het moest zijn en dus zijn er enkele mensen in het dorp opgestaan om te kijken of het mogelijk is om de kermis weer aantrekkelijk te maken.

Er werd een kermiscommissie in het leven geroepen en samen met de gemeente werd gekeken naar een oplossing. Voor de kermisexploitanten bleek de kermis, die vrijwel altijd in de schoolvakantie valt, niet aantrekkelijk genoeg meer om nog naar Aarle-Rixtel te komen en dus moest er iets veranderen. Om een lang verhaal kort te houden: besloten is de kermis definitief te verplaatsen naar het laatste weekend van september, een besluit dat voor beide gilden een grote impact heeft.

Het Onze Lieve Vrouwe Gilde en het Sint Margarethagilde, waren daar in eerste instantie niet blij mee omdat hiermee een oude traditie, het koningschieten en het prijsschieten in augustus, tenietgedaan werd.

Daarom hebben beide gilden, het besluit genomen om het Aarles Gildeweekend te organiseren op 19 en 20 augustus. Er zal dan gestreden worden om de zilveren 'Sinte Margriet' bij het Sint Margarethagilde en het 'koningschap' bij het Onze Lieve Vrouwe Gilde.

In september zal op zaterdag traditioneel de kermis met een rondgang worden geopend en ze bekijken nog of ze op kermiszondag ook iets kunnen betekenen door te schieten met de jeugd van 6 tot 16 jaar om de titel 'Kermisjeugdkoning'. Dit zal plaatsvinden op het kermisterrein zelf.

Beide gilden gaan zeker hun medewerking verlenen om de kermis voor Aarlese begrippen weer 'groots' te maken en zij wensen de kermiscommissie heel veel succes.

Iedereen is op zaterdag 19 augustus vanaf 14.00 uur van harte welkom op het terrein van het Sint Margarethagilde aan de Havenweg, en op zondag 20 augustus ook vanaf 14.00 uur op het Jan van Doorenpaviljoen bij het koningsschieten van het Onze Lieve Vrouwe Gilde aan de Hagelkruisweg. Heel graag tot dan!